DIKAPRIO DANAS PUNI 49. GODINA: Privatni život mu obeležili ljubavni brodolomi, karijeru brojne velike uloge i nagrade

Novosti online

11. 11. 2023. u 14:54

LEONARDO Dikaprio danas slavi 49. rođendan, a karijeru su mu obeležili brojni filmovi i veze s holivudskim lepoticama.

ДИКАПРИО ДАНАС ПУНИ 49. ГОДИНА: Приватни живот му обележили љубавни бродоломи, каријеру бројне велике улоге и награде

Foto: Printskrin/Jutjub/ Dana Kamide

Leo se rodio u Los Anđelesu, ali roditelji su mu se razveli kada je imao svega godinu dana. Otac Džordž je bio italijanskog i nemačkog porekla, a bio je crtač stripova. Majka Irmelin odgajila je sina koji je dobio ime po Leonardu da Vinčiju.

Dikaprio je karijeru započeo 1989. u filmu "Roditeljstvo" gde je upoznao Tobija Maguerija sa kojim je ostao u odličnim odnosima. Iste godine pojavio se i u sapunici "Santa Barbara" u kojoj je glumio mladog Masona Kapvela.

Svetsku slavu donela mu je uloga u Titaniku, gde je glumeo Džeka Dosona. Džejms Kameron je izjavio da Dikaprio nije želeo da glumi glavnog lika koji je zaljubljen.

Dugo očekivani Oskar dobio je za najbolju mušku ulogu u filmu "Povratnik". Poetski, nakon borbe s medvedom.

Humanitarni rad i briga za okolinu jedna od važnijih stavki u njegovom životu. On je aktivista za zaštitu okoline i donirao je milione dolara brojnim organizacijama. On leti samo komercijalnim letovima, a ne privatnim čarterima, jer oni troše više goriva. Osnovao je 2020. humanitarnu organizaciju za žrtve pandemije, a cilj je bio da pomogne porodicama sa niskim primanjima. 

Ljubavni brodolomi

Iza sebe Leo ima pozamašnu listu ljubavi, veza, kratkih veza, avantura... Najčešće su to bile manekenke, ali i poneka glumica i pevačica.

Njegova prva veza poznata javnosti bila je sa brazilskom manekenkom Žizel Bundšen. Par je sa prekidima bio u vezi od 1999. do 2005. godine.

Nakon Žizel, Leo je bio sa izraelskom manekenkom Bar Refaeli. Nakon brojnih prekida, odlučili su se za konačni raskid 2009. godine.

Foto: Jutjub/Movieclips Coming Soon

Pet meseci je 2011. bio u vezi i s glumicom Blejk Lajvli. Toni Garn, nemačka manekenka i još jedna Viktorijin anđeo bile je Leove devojke. Započeli su vezu u maju 2013., a prekinuli su u decembru 2014. godine.

Leo je sada u vezi sa italijanskom manekenkom Vitorijom Ćereti. Prvi su put fotografisani u avgustu.

(NajŽena.Alo)

BONUS VIDEO: GLUMCI SU TI KOJI BIRAJU: Nagrada publike je ta koja traje posle izazova

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave