OVO JE BIO PRVI POSAO LEPE BRENE: Javila se na oglas, a onda je počela da radi

Novosti onlajn

15. 09. 2023. u 22:20

LEPA BRENA jedna od naših najvećih folk zvezda, svoju karijeru nije započela kao pevačica. Njen prvi posao nije toliko poznat široj javnosti.

ОВО ЈЕ БИО ПРВИ ПОСАО ЛЕПЕ БРЕНЕ: Јавила се на оглас, а онда је почела да ради

Foto: ATA images

Brena je pre svoje velike muzičke karijere, kako bi stekla normalne uslove za život, bila prinuđena da radi kao dadilja. Time je obezbedila sebi studije u Beogradu i mali stan kod Tašmajdana.

Foto: Z. Knežević

Njena porodica bila je petočlana. Otac sa platom medicinskog tehničara i majka sa povremenom zaradom krojačice. Ona je svojim poslom olakšala porodici i pružila dodatnu novčanu pomoć. Dolaskom u Beograd na studije 1979. uspela je da pronađe posao koji joj omogućava bolje životne uslove.

Brena se putem oglasa javila jednom mladom bračnom paru, Cveti i Tomislavu, kojima je bila potrebna dadilja za ćerku Anu. Ona je tada imala svega nekoliko meseci. Mladi par u zamenu za čuvanje Ane, Breni je plaćao mali stan na Tašmajdanu. Ispostavlja se da je ta beba danas Ana Štajdohar, pevačica i bivša članica grupe "Tap 011".

Foto: ATA images

- Tog perioda se zapravo i ne sećam, jer sam bila beba. Ono što znam, to je ono što sam čula od roditelja. Tada je Lepa Brena bila samo Fahreta Jahić, stanovala je u stančiću koji su joj rentirali moji roditelji, dole ispod Tašmajdana, kod Palilulske pijace. Uzgred je radila kao bebisiterka i čuvala me kad nije imao ko. Ubrzo je njena karijera krenula uzlaznom putanjom, a iz tog perioda je ostala ta simpatična anegdota. Takođe, moglo bi se reći da me je Brena na neki način predodredila za bavljenje muzikom - rekla je Ana jednom prilikom za domaće medije.

(Srbija Danas.rs)

BONUS VIDEO:

ŽELjKO SAMARDžIĆ OTVORIO "ROŠTILjIJADU": Svratim uvek u Leskovac, jer zna se gde je najbolja hrana

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)