ŽERAR DEPARDJE NA STUBU SRAMA: Proslavljenog glumca sve više optužuju za seksualno zlostavljanje i bahato ponašanje

Tanjug

17. 07. 2023. u 11:39

FRANCUSKOM glumcu Žeraru Depardjeju filmska industrija dugo je tolerisala ponašanje prema ženama, ali sada zbog toga dobija ozbiljne optužbe i nalazi se u sve većoj izolaciji. Depardje retko snima, a pojedine od njegovih emisija su otkazane.

ЖЕРАР ДЕПАРДЈЕ НА СТУБУ СРАМА: Прослављеног глумца све више оптужују за сексуално злостављање и бахато понашање

Žerar Depardje, Foto EPA

Francuski "Mond" je povodom toga istraživao karijeru i ličnost glumca, ukazujući da je Depardjeja više žena optužilo za seksualno nasilje tokom snimanja.

Trinaest žena, koje su učestvovale u snimanju 11 filmova sa Depardjejom u periodu od 2004. do 2022. godine, optužuju ga za nepristojne izjave i seksualne napade, najčešće u javnosti. 

Tri meseca kasnije, 11. jula, biće objavljeno četrnaesto svedočenje, još više osuđujuće.

Desetine remek-dela učinila su Depardjeja najvećim francuskim glumcem u poslednjih 50. godina, ali da li to može da izbriše povrede koje je izazvao u nesrećama nastalim jer je vozio motor u pijanom stanju, ili to što je, takođe u alkoholisanom stanju stavljao ruke na zadnjice šminkerki i tehničarki tokom snimanja, postavio je pitanje "Mond".

Takođe se kao problematična navodi Depardjejova gromoglasna podrška ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i drugim liderima širom planete za koje se na Zapadu smatra da su diktatori.

Sve je počelo 27. avgusta 2018. godine kada je Šarlot Arnul (22) podnela prijavu žandarmeriji tvrdeći da je dva puta, 7. i 13. avgusta, silovao 69-godišnji glumac.

Ona je ćerka hotelijera koje Depardje poznaje godinama i želela je da postane glumica i zbog toga je njena majka zamolila glumca da je posavetuje.

Na video snimcima, koje su glumčevi advokati brzo dostavili istražiteljima, vidi se kako Depardje dodiruje grudi i bedra Šarlot Arnul koja boluje od anoreksije.

Depardje ne poriče seksualne odnose, ali tvrdi da devojka "nije pružala nikakav otpor".

Istražni sudija optužuje Depardjeja 11. decembra 2020. za "silovanje" i "seksualni napad", ostavljajući ga na slobodi pod sudskom kontrolom. 

Odluku je 3. februara 2021. godine potvrdilo istražno veće.

 

BONUS VIDEO: PAMTE JE PO ĐEKNI - Glumica Ljiljana Kontić preminula je 2005. godine i sahranjena pored svog Gidre

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)