POČELO SUĐENJE GVINET PALTROU: Glumica na sudu zbog optužbi za povrede nanete skijašu

Tanjug

22. 03. 2023. u 10:26

AMERIČKOJ glumici Gvinet Paltrou počelo je suđenje danas po privatnoj tužbi koju je podneo Teri Sanderson (76) sa tvrdnjom da se glumica sudarila sa njim 2016. godine i povredila ga dok je skijao u Park Sitiju u Juti, u jednom od najluksuznijih skijališta u SAD.

ПОЧЕЛО СУЂЕЊЕ ГВИНЕТ ПАЛТРОУ: Глумица на суду због оптужби за повреде нанете скијашу

Foto: AP

Prema preliminarnim navodima iz suda, čini se da će porota morati da utvrdi koji je skijaš, Paltrou ili Sanderson, bio na spustu, jer prema pravilima na stazi, oni koji su ispred ili se spuštaju imaju prvenstvo i moraju da se izbegnu.

Predviđeno je da postupak traje osam dana, a očekuje se da će glumica i njena deca svedočiti, prenosi Bi-Bi-Si.

Glumicu je u građanskoj parnici tužio Sanderson, penzionisani optičar, koji je pred sudom izjavio da je Paltrou naletela na njega u odmaralištu Dir Vali, u Park Sitiju.  

Paltrou je podnela protivtužbu, a njen advokat tvrdi da je za nesreću kriv Sanderson i da su njegove tvrdnje "apsolutna besmislica".

Penzioner tvrdi da je glumica "skijala bez kontrole", a da je od udarca zadobio povredu mozga, polomio četiri rebra i druge ozbiljne povrede.

Sanderson je izjavio da je Paltrou neoprezno skijala niz padinu i da je došlo do sudara, i da ga je ona ostavila na zemlji dok su ona i njeni prijatelji nastavili da se spuštaju stazom u skijaškom rizortu Dir Vali, poznatom po uređenim stazama.

Nakon što je odbačena njegova prvobitna tužba u kojoj je tražio 3,1 milion dolara, Sanderson je izmenio zahtev i sada traži 300.000 dolara, dok je Paltrou podnela protivtužbu kao odgovor, tražeći advokatske troškove i jedan dolar odštete, navodeći da je Sanders zapravo krivac za sudar, da preuveličava svoje povrede i pokušava da iskoristi njenu slavu i bogatstvo.

Do nesreće je došlo u februaru 2016. na stazi za početnike u skijaškom centru Dir Vali, gde je Paltrou bila na odmoru sa porodicom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

OVO UOPŠTE NISU OČEKIVALI: Nikola Jokić šokirao saigrače usred NBA finala