ALEK BOLDVIN I ZVANIČNO OPTUŽEN ZA UBISTVO: Optužnica će biti podignuta i protiv supervizorke filma Hane Gutjerez Rid

Tanjug

31. 01. 2023. u 22:25

PROTIV američkog glumca i producenta Aleka Boldvina podignuta je optužnica za ubistvo iz nehata na snimanju filma "Rast" iz 2021. godine, saopštilo je danas tužilaštvo okruga Santa Fe u američkoj saveznoj državi Novi Meksiko.

АЛЕК БОЛДВИН И ЗВАНИЧНО ОПТУЖЕН ЗА УБИСТВО: Оптужница ће бити подигнута и против супервизорке филма Хане Гутјерез Рид

Foto; EPA

Kako prenosi Si-En-En, optužnica je podignuta protiv Boldvina i članice filmske ekipe zadužene za nabavku oružja Hane Gutijerez-Rid.

Oni se terete za ubistvo iz nehata, dodalo je tužilaštvo. Advokati oboje optuženih saopštili su ranije da su njihovi klijenti nevini.

Optužnica je podignuta zbog pucnjave na snimanju filma "Rast", u kojoj je ubijena snimateljka Halina Hačins. Istraga o ubistvu do kojeg je došlo u oktobru 2021. godine trajala je više od godinu dana.

Tokom snimanja ubijena je snimateljka Halina Hačins, a reditelj Džoel Souza je ranjen, kada je scenski pištolj koji je Boldvin koristio tokom probe u oktobru 2021. godine ispalio pravi metak. Gutijerez je rekla istražiteljima da je proverila oružje i da u njemu nije bilo pravih metaka pre fatalnog incidenta.

U tužbi, podnetoj u februaru prošle godine u Santa Feu protiv koproducenta i glumca Boldvina, produkcijske kompanije, producenata i drugih ključnih članova ekipe, ukazivalo se na brojna kršenja standarda filmske industrije. U tužbi koja je kasnije odbačena, navedeno je da je produkcija "odlučila da angažuje najjeftiniju dostupnu ekipu" i da su "svesno angažovali potpuno nekvalifikovanog saradnika kao oružara i pomoćnog rekvizit majstora".

Porodica Haline Hačins i Alek Boldvin prošle godine postigli su nagodbu u tužbi protiv Boldvina i njegovih saradnika za njenu smrt.

BONUS VIDEO:

PUCNjI U AMBASADI: Snimak napada na službenike ambasade Azerbejdžana u Teheranu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NEMOJTE DA VAS LETO IZNENADI: Na vreme rezervišite svoje mesto u nekom od prelepih turskih letovališta