55. ROĐENDAN UZ BAJAGU, "KERBER", "GOBLINE"...Tradicionalni festival Zaječarska "Gitarijada" od 25. do 27. avgusta na Kraljevici

Novosti onlajn

15. 08. 2022. u 17:37

NAJSTARIJI muzički festival na Balkanu, zaječarska "Gitarijada", proslaviće 55. rođendan od 25. do 27. avgusta na Kraljevici.

55. РОЂЕНДАН УЗ БАЈАГУ, КЕРБЕР, ГОБЛИНЕ...Традиционални фестивал Зајечарска Гитаријада од 25.  до 27.  августа на Краљевици

Foto Nebojša Babić

Festival nastavlja sa podrškom demo bendovima i kreiranjem nove rok scene, čije nastupe kombinuje sa revijalnim delom i koncertima najvećih rokenrol zvezda srpske i jugoslovenske scene.

Tako će bend "Hedful" iz Niša otvoriti ovogodišnju "Gitarijadu", a prvog festivalskog dana u takmičarskom delu će, osim njih, nastupiti i "Čuvaj se psa", "Sara Džesika Panker", "Rif" i "Monah", dok će u revijalnom delu svirati "Ascend", "Kerber", Aleksandar Sedlar, "Valentino" i "Teksas flad". TBK, "Volvoks", "Ukratko Štef", "Dajrekt drajv" i "Last for trast" nastupiće u takmičarskom delu drugog dana festivala, a u revijalnom delu koncerte će održati Bajaga i "Instruktori", "Piloti", "Ritam nereda" i "Bendover".

Poslednjeg dana festivala pet finalista takmičiće se za titulu pobednika ovogodišnje "Gitarijade", pored kojih će nastupiti i "Van Gog", "Goblini", "Kanda, Kodža i Nebojša" i "Alisa".

Iako su ranijih godina u Zaječaru nastupala i velika imena svetske rokenrol muzike, ove godine su, nažalost, izostala. Uprkos tome, očekuje se veliki broj posetilaca iz zemlje i regiona, budući da je ulaz na "Gitarijadu", kao i do sada, besplatan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna