PEVAO PRED 2000 LJUDI: Miroslav Ilić održao koncert na stadionu u Velikoj Gorici

Z. JAKŠIĆ

23. 06. 2022. u 06:47

UPRKOS protivljenju ekstremne Hrvatske stranke prava, jedan od najpopularnijih srpskih pevača narodne muzike Miroslav Ilić održao je uspešan koncert na stadionu Sportsko-rekreativnog centra "Udarnik" u Velikoj Gorici, kraj Zagreba.

ПЕВАО ПРЕД 2000 ЉУДИ: Мирослав Илић одржао концерт на стадиону у Великој Горици

Foto Zoran Jakšić

Na nastupu, koji je trajao skoro tri sata, Slavuj iz Mrčajevaca je, uz horsku asistenciju 2000 posetilaca, otpevao najveće hitove, od "Pozdravi je, pozdravi" i "Vino točim, a vino ne pijem", preko "Božanstvena ženo" i "Polomiću čaše od kristala", do "Još ti nešto čini izuzetnom", "Ova noć" ...

Menadžer Nikola Idžan, koji poslednjih 15 godina radi sa Ilićem, posle koncerta je za "Novosti" rekao:

- Sve je proteklo bez problema. Publika je bila fantastična, sve njegove pesme zna napamet. Miroslav je veoma popularan, na samo u Srbiji, već i u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Skoro da nema mesta u Hrvatskoj gde nije pevao, Zagreb, Vinkovci, Virovitica... U Zapadnoj Hercegovini u Posušju dva puta godišnje peva u jednoj diskoteci, dosada je u tom gradu nastupio skoro 30 puta! Odlično ga prihvata i mlađa publika.

Idžana ljuti jedna stvar, što neki nedobronamernici po portalima često objavljuju da je Ilić izgubio glas i da više ne može da peva, a pojedini su, čak, napisali da je preminuo.

- I pored svih podmetanja, Miroslav se u decembru sprema da u beogradskoj "Areni" proslavi zlatni jubilej - pola veka uspešne karijere - ističe menadžer.

- Iza njega je 25 studijskih albuma, 20 singl ploča, pobede na festivalima, od "Beogradskog sabora", preko "Moravskih bisera", "Mesama", "Hit parade", do "Ilidže", "Vogošće", "Posela 202"...

Dobitnik je nagrade Saveza estradno-muzičkih umetnika Srbije za životno delo i može da se podiči svojom pevačkom karijerom.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)