SPOMENIK TOZOVCU I NOVICI? Stanovnici Kraljeva odaju počast velikanima srpske narodne muzike

G. Ć.

25. 02. 2022. u 10:23

UKOLIKO Ministarstvo kulture i informisanja na konkursu "Gradovi u fokusu" odobri sredstva za projekat kraljevačke lokalne samouprave, stanovnici tog grada planiraju izgradnju zajedničkog spomenika velikanima srpske narodne muzike - Predragu Živkoviću Tozovcu i Novici Negovanoviću, koji su preminuli prošle godine.

СПОМЕНИК ТОЗОВЦУ И НОВИЦИ? Становници Краљева одају почаст великанима српске народне музике

Foto Fejsbuk / Foto Arhiva "Novosti"

Prema rečima Miloša Milišića, pomoćnika gradonačelnika Kraljeva za kulturne manifestacije, lokalna samouprava je kod Ministarstva konkurisala sa projektom koji je vezan za 140-godišnjicu otkako je kralj Milan preimenovao tadašnji Karanovac u Kraljevo.

- U okviru tog projekta planirano je podizanje zajedničkog spomenika rođenim Kraljevčanima Tozovcu i Negovanoviću - kaže nam Milišić. - Pretpostavljam da će spomenik biti u centru grada, ali će urbanisti o tome dati konačnu reč. To će svakako biti novo turističko i kulturno obeležje grada.

Inicijativu je pokrenulo Zavičajno društvo Kraljevo, a da li će Kraljevčani na konkursu dobiti sredstva za realizaciju projekta, biće poznato do 1. aprila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna