NEUSPEŠAN POKUŠAJ KRALJEVSKE PORODICE DA SE ZAŠTITE OD PISANJA ŠTAMPE: Britanski princ Hari ratuje sa medijima

Novosti online

24. 02. 2022. u 10:26

PRINC Hari tužio je za klevetu jednog od najvećih britanskih izdavača novina Asošijeted Njuzpejpers, zbog novinskog članka u kojem stoji da je pokušao da zadrži u tajnosti od javnosti detalje o svojoj pravnoj bici čiji je cilj ponovno dobijanje policijske zaštite.

НЕУСПЕШАН ПОКУШАЈ КРАЉЕВСКЕ ПОРОДИЦЕ ДА СЕ ЗАШТИТЕ ОД ПИСАЊА ШТАМПЕ: Британски принц Хари ратује са медијима

Foto: Profimedia

Hari, unuk kraljice Elizabete II, i njegova supruga Megan Markl napustili su kraljevske dužnosti 2020. godine da bi započeli novi život i izgradili nove karijere u Los Anđelesu. Par od tada koristi usluge privatnog obezbeđenja.

Njegovi pravni zastupnici su naglasili da to nije nivo zaštite koja bi princu i njegovoj porodici bila dovoljna tokom posete Britaniji i da on želi sam da finansira policijsku zaštitu.

Hari tuži i list "Mejl on sandej" zbog članka objavljenog 20. februara u kojem stoji da traži nalog o poverljivosti dokumenata i izjava svedoka u ovom slučaju, otkrio je izvoru poznat sa situacijom.

Prinčev portparol objavio je da je princ tužio Asošijeted Njuzpejpers, izdavača Dejli mejla i list Mejl on Sandaj, ali nije izneo pojedinosti o tome zbog kojih članaka ih je tužio i zašto.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa preselili su se u Kaliforniju pre dve godine da bi vodili samostalniji život. Hari je ranije rekao da se povukao sa svojih kraljevskih dužnosti jer je "toksična" britanska štampa uništavala njegovo mentalno zdravlje.

Megan je prošle godine dobila tužbu protiv lista "Mejl on sandej", čiji su urednici objavili delove njenog rukom pisanog pisma koje je 2018. uputila ocu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna