LALOŠKI SVING KARLOVAČKOM VINARU: Bend "Hercenšlus" Bobana DŽeverdanovića promovisao debi album "Čaj sa medom" sa 14 pesama

S. B.

08. 12. 2021. u 10:14

SREMSKI Karlovci, mesto koje nosi epitet centra srpske duhovnosti i kulture, dobili su svoj prvi album u istoriji - "Čaj sa medom" benda "Hercenšlus", čiji je lider Boban Dževerdanović, žitelj i nekadašnji učenik čuvene Karlovačke gimnazije.

ЛАЛОШКИ СВИНГ КАРЛОВАЧКОМ ВИНАРУ: Бенд Херценшлус Бобана Џевердановића промовисао деби албум Чај са медом са 14 песама

Foto N. Karlić

To je juče, na promociji albuma istakao Bogomir Mijatović Bogica, muzički kritičar, rok novinar i posebno izdvojio kompoziciju "Bermet gosn Kiša", posvećenu čuvenom karlovačkom vinaru, kao apsolutno najbolju namensku pesmu sa stihovima na kojima bi pozavidele mnoge istaknute poete.

- Rad Bobana Dževerdanovića pratim od 1989, od učešća za "Pesmu Evrovizije" sa "Foto-modelom", pa sve do njegove uloge u "Garavom sokaku" sa Banetom Krstićem, i mnogo sam srećan što je konačno objavio svoj prvi album - istakao je Mijatović.

Reč je o disku sa 10, "plus" četiri pesme na engleskom, francuskom, portugalskom i španskom jeziku, u maniru "laloškog svinga", koji je producirao Tihomir Ivanetić sa željom da priča iz Novog Sada krene da se širi čitavom regijom.

- Prezadovoljan sam albumom i zajedno sa članovima benda očekujem da će pesme naći put do slušalaca. Posle novogodišnjih praznika, slede nastupi u Beogradu i Nišu - kaže Dževerdanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)