BENDŽAMINOVA NA OTVARANJU: Najavljen 24. Pančevački džez festival

V. N.

26. 10. 2021. u 14:21

PANČEVAČKI džez festival otvoriće 4. novembra nastupi "Blejzin kvarteta" bubnjara Srđana Ivanovića, "Gud vajbs" američkog vibrafoniste Džoela Rosa, i saksofonistkinje Lekisije Bendžamin (na slici).

БЕНЏАМИНОВА НА ОТВАРАЊУ: Најављен 24. Панчевачки џез фестивал

Foto EPA

Na 24. izdanju festivala, u Dvorani Kulturnog centra, do 7. novembra na 11 koncerata nastupiće internacionalni sastavi iz Srbije, SAD, Italije, Grčke, Bugarske, Austrije, Hrvatske, Meksika, Japana, Australije, Nemačke i Švajcarske.

Blejzin kvartet na aktuelnom albumu Sleeping Beauty predstavlja Ivanovića, kako se ističe, kao "majstora lirike i suptilnih emocija", a grčkog trubača Andreasa Polizogopulosa kao "svojevrsnu sviračku zvezdu benda, i muzičara koji bi mogao da ostavi značajan trag na evropskoj džez sceni". Za Rosa se navodi da je jedan od vodećih vibrafonista savremenog džeza.

Bendžaminova, koja je proglašena 2020. za muzičarku u usponu po izboru američke Asocijacije džez novinara, predstaviće album Pursuance - The Coltranes, na kome se upustila u interpretaciju dela čuvenih džez muzičara, Džona i Alis Koltrejn.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere