ĆERKA NA TOMINOM GROBU POSLE MNOGO GODINA – Žaklina Zdravković o ocu: Ono što neko ne doživi ceo život, njemu bi stalo u dva dana

V. PANTELIĆ

01. 10. 2021. u 09:37

Da obeleži treću deceniju od smrti Tome Zdravkovića, u četvrtak je iz Amsterdama u Beograd doputovala i Žaklina Zdravković (57), Tomina ćerka iz prvog braka, sa Olgicom, koju je upoznao u zrenjaninskom hotelu "Vojvodina". Taj brak potrajao je samo nekoliko meseci.

ЋЕРКА НА ТОМИНОМ ГРОБУ ПОСЛЕ МНОГО ГОДИНА – Жаклина Здравковић о оцу:  Оно што неко не доживи цео живот, њему би стало у два дана

Žaklina Zdravković / Foto V. Danilov

Žaklina je za "Novosti" rekla da je emotivna na oca, da ima sina od 19 godina i da u Holandiji niko ne zna da je ćerka slavnog umetnika.

- Pre nego što sam sa 17 godina odlučila da se iz Pule preselim kod oca u Beograd i živim sa njim do punoletstva, Tomu sam poslednji put videla kada sam imala pet i po godina - kaže Žaklina za naš list.

- On je u Puli redovno imao koncerte, ali je prošlo 15 godina dok se ponovo nismo sreli. Nije bio strog prema meni, štaviše, povlađivao mi je jer je želeo da nadoknadi naše izgubljeno vreme. Najviše sam volela da sa njim idem u šetnje. Toma je obožavao prirodu, pa bismo šetali i razgovarali o životu i filozofiji. Bila sam tinejdžerka i tražila svoj put, a on mi je otkrivao nove vidike kroz te razgovore. Genetski sam na njega, emotivna. Život sa njim bio je intenzivan, jer je tata bio intenzivna osoba. Ono što neko ne doživi ceo život, njemu bi stalo u dva dana.

Žaklina još nije odgledala film "Toma", samo je čula da je veoma emotivan i da je glavni glumac mnogo toga preuzeo od tate. Svoj sud daće kada bude videla ostvarenje. Na pitanje kakav je bio njen otac, odgovara:

- Romantičan, emotivan, tvrdoglav. Kada bi sebi zadao neki cilj, nije bilo šanse da odustane, sve dok to ne postigne, u tom smislu je bio tvrdoglav. Divno je što je snimljen film o njemu i što posle 30 godina i dalje živi u ljudima, u pesmama i, sada, na filmu. On je, pre svega, bio moj otac, a to što je bio pevač, manje mi je važno. Nije bio običan pevač, izvodio je šansone, baladu i poeziju na narodni način, da ih publika razume.

Mada nije povukla na oca talenat za pevanje, Žaklina kaže da sluša sve Tomine pesme i sve su joj podjednako drage. Zamoljena da prokomentariše brak svojih roditelja i majku Olgicu, koja je bila velika Tomina ljubav, bila je kratka:

- Jeste mama bila njegova velika ljubav, ali nemam drugi komentar na to pitanje.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024