STRANCI PRISTIŽU "NA KAŠIČICU": Pred početak 20. festivala "Egzit" nije bilo gužvi na punktovima (FOTO)

S. BAJIĆ

07. 07. 2021. u 09:11

POSETIOCI "Egzita" će kroz kapije Petrovaradinske tvrđave prolaziti u skladu sa bezbedonosnim protokolom koji je usvojio Krizni štab, pa će tako na festival moći da uđu samo oni koji poseduju digitalni zeleni sertifikat, što znači da su vakcinisani ili preležali kovid 19, kao i oni koji imaju negativan brzi antigenski ili PCR test.

СТРАНЦИ ПРИСТИЖУ НА КАШИЧИЦУ: Пред почетак  20. фестивала Егзит  није било гужви на пунктовима (ФОТО)

Foto Egzit tim

Organizatori su za kupce ulaznica obezbedili besplatne brze testove na Novosadskom sajmu, od danas, dok će oni koji ulaze s pozivnicama, testove moći da urade u laboratorijama "Akvalaba", sa kojima je "Egzit" dogovorio saradnju i beneficirane cene. Rezultati ankete među kupcima festivalskih ulaznica u Srbiji, pokazali da je više od 70 odsto njih imunizovano, od čega je 64 odsto primilo vakcinu, a osam odsto preležalo koronu.

Za posetioce iz Srbije uslov za ulaz je digitalni zeleni sertifikat, ili negativan brzi antigenski test, kao i lični dokument za preuzimanje festivalskih narukvica.

- Upravo tako sam postupila, priložila sertifikat o vakcinaciji i za nekoliko minuta zamenila vaučer za narukvicu - rekla nam je Anastazija Talpaji (24), studentkinja farmacije iz Ruskog Sela, koja je u Novom Sadu smeštena u studentskom domu "Evropa".

Festivalsku narukvicu juče je na "Egzitovom" punktu na Trgu slobode podigla i Margareta Petrović (31), master pravnik iz Sente, koja već 10. put ide na Petrovaradinsku tvrđavu, a ove godine raduje se Dejvidu Geti i Meduzi:

- Nema gužve, proces traje kratko, a prihvatila sam sugestiju da što pre obezbedim ulaz na festival pa mi se isplatilo, jer nisam čekala.

Posetioci iz inostranstva će na zamenskim mestima za festivalske vaučere, odnosno na kapijama festivala, pokazivati dokumenta koja su koristili prilikom ulaska u Srbiju, kao što su PCR test ne stariji od 72 časa, ili potvrda da su vakcinisani. Gosti iz zemalja kojima je ulazak u Srbiju slobodan, kao što su BiH, Crna Gora ili Severna Makedonija, moraće da urade brzi antigenski test u Novom Sadu, kao i državljani Srbije.

Ni juče, međutim, nije pristigao osetan broj stranaca u Novi Sad, već je reč o manjim grupama koje su se u info-centru Turističke organizacije grada raspitivale o režimu podizanja festivalskih ulaznica.

- Došli su gosti iz Rumunije, Mađarske i Nemačke na naš info-pult, pa smo ih uputili na odgovarajuće lokacije. Takođe, pristigli su i gosti iz raznih krajeva Srbije - kaže Tihana Putin iz Turističke organizacije grada.

Margareta Petrović, Foto N. Karlić

RASPRODATI KOMPLETI KARATA

ČETVORODNEVNI kompleti ulaznica za "Egzit" su rasprodati, a u prodaji je ograničena količina dnevnih ulaznica. Tako karta za prvo veče košta 2.990 dinara, 3.990 dinara za petak, 4.490 dinara za subotu i 3.490 dinara za nedeljnu završnicu.

Izbegnite gužvu

ZBOG više provera u odnosu na ranije godine, iz "Egzita" apeluju na posetioce, a pogotovo one iz Novog Sada, da što pre zamene vaučere za ulaznice i narukvice i tako izbegnu gužve koje se očekuju u četvrtak uveče na kapijama festivala. U suprotnom, festival ne garantuje ulazak na prvo veče onima koji to nisu učinili do sutra u 20 časova. Vaučeri se mogu promeniti na Trgu Slobode, ispred Petrovaradinske tvrđave, kao i na Novosadskom sajmu i to samo za one koji će raditi brze testove.

Foto Privatna arhiva

ŠARLOTA UMESTO NINE

DENS arenu će sutra, 8. jula, umesto očekivane Nine Kravic koja je otkazala nastup iz zdravstvenih razloga, otvoriti Šarlota de Vit (na slici), belgijska producentkinja, jedno od najvećih imena svetske elektronske muzičke scene. Ona je dva dana pred početak "Egzita" potvrdila nastup a na Petrovaradinsku tvrđavu stiže i britanski dramenbejs duo "Koven". Nažalost i El Ti Džej Bjukem, koji je sutra trebalo da nastupi sa Ronijem Sajzom, otkazao je koncert na "Egzitu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)