NA LEČENJU 61 PACIJENT: Epidemiološka situacija u Bijeljini i dalje nepovoljna

V. Mitrić

11. 05. 2021. u 09:05

EPIDEMIOLOŠKA situacija na području Grada Bijeljina, s virusom koronu vezi, i dalje je nepovoljna – saopšteno je nakon sednice Gradskog za vanredne situacije.

НА ЛЕЧЕЊУ 61 ПАЦИЈЕНТ: Епидемиолошка ситуација у Бијељини и даље неповољна

Foto: V. Mitrić

Iako je registrovan blag pada broja zaraženih, lekari upozoravaju da je klinička slika obolelih sve teža, da najviše oboleva radno sposobno stanovništvo od 40 do 50 godina starosti, a da nije redak slučaj da su čitave porodice hospitalizovane. 

U Kovid-bolnici trenutno je na lečenju 61 pacijent, od kojih je 13 na respiratoru, a 26 na kiseoničkoj terapiji. Sve mere Gradskog štaba za vanredne situacije usklađuju se sa merama Republičkog  i ostaju na snazi do 24. maja, među kojima je dopuštanje rada bazenima, bioskopima, kao i održavanja takmičarskih aktivnosti sportskih organizacija i sportista, uz strogo pridržavanje propisanih mera.

Gradski štab apelovao je na maturante da se zbog epidemiološke situacije ne okupljaju, a iz Policijske uprave Bijeljina poručili su da će  eventulno nepoštovanje mera s tim u vezi s sankcionisati. Lekari su i ovaj put skrenuli pažnju sugrađanima da se odgovorno ponašaju i poštuju sve neophodne protivepidemijske mere.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)