NOVI USPEH VIRTUOZA IZ BIJELJINE: Mali harmonikaš Đorđe Perić osvojio još jedan Gran-pri

V. Mitrić

29. 04. 2021. u 22:43

JEDANAESTOGODIŠNjI virtuoz na harmonici iz Bijeljine Đorđe Perić osvojio je još jedan Gran – pri, ovaj put u Lisabonu, i tako zabeležio 87 nagradu.

НОВИ УСПЕХ ВИРТУОЗА ИЗ БИЈЕЉИНЕ: Мали хармоникаш Ђорђе Перић освојио још један Гран-при

Foto: V. Mitrić

Festival "Portugal Art Carnival" u Portugalu održan je u onlajn formatu i okupio je više od  300 takmičara iz 20 zemalja - Španija, SAD, Malezija, Rusija, Ukrajina, Litvanija, Bjelorusija, Poljska, Estonija, Češka, Latvia, Indonezija, Indija, Francuska, Grčka,  Austrija,  Bugarska, Italija, Bosna i Hercegovina, Portugal.

Mladi Perić je učenik Muzičke škole "Kornelije Stanković" u Bijeljini, u klasi profesora mr Slaviše Perića.

U disciplini instrumentalni žanr, uzrasne kategorije 10 godina i stariji, Đorđe je bio najbolji, a žiri festivala mu je dodelio Gran- pri kao pobedniku celokupnog takmičenja.

U disciplini kamerni ansambli kategorije do 16 godina, Đorđe Perić nastupio je zajedno sa Amarom Ćosićem i Dejanom Bjelobabom i osvojili su zlato.

Direktoru Muzičke škole “Kornelije Stanković” Slaviši Periću u Lisabonu je dobio priznanje za profesionalizam, kreativna dostignuća i visoko kvalitetnu obuku laureata svih uzrasta.

Profesor Slaviša Perić je istakao da je ponosan na sve dosadašnje  postignute rezultate učenika koji na najbolji mogući način promovišu zemlju i region na međunarodnim festivalima širom Evrope.

Postignutim rezultatima postali smo prepoznatljivi širom Evrope, a naši učenici su na ovaj načoin najbolji kulturni ambasadori naše zemlje - naglasio je Perić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna