BRATU PREDLOŽEN PRITVOR: Nakon ubistva Zdravka Uzelca u Srednjem Buševiću kod Prijedora, tužilaštvo traži zadržavanje osumnjičenog

O. MATAVULj

29. 04. 2021. u 06:08

OKRUŽNO javno tužilaštvo u Prijedoru zatražilo je određivanje jednomesečnog pritvora Borislavu Uzelcu (56) iz Krupe na Uni, osumnjičenom za ubistvo svog brata Zdravka Uzelca (46) koga je izrešetao rafalom iz automatske puške.

БРАТУ ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР: Након убиства Здравка Узелца у Средњем Бушевићу код Приједора, тужилаштво тражи задржавање осумњиченог

Foto Arhiva

Kako je potvrđeno u Tužilaštvu, Borislav se tereti za ubistvo.

- Pritvor je predložen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao da ometa krivični postupak uticajem na svedoke ili skrivanjen dokaza, ali i zbog težine krivičnog dela i takozvanog uznemirenja javnosti - navode u Tužilaštvu.

Zločin se dogodio u ponedeljak oko 17.45 ispred kuće Uzelaca u selu Srednji Bušević kod Krupe na Uni. Borislav je nakon verbalnog sukoba u brata ispalio rafal od oko 20 metaka.

Ispucao je gotovo celi okvir, pogodivši Zdravka po celom telu, a onda je telefonom pozvao policiju i saopštio im da je ubio brata. Na teren je upućena patrola policije koja je zatekla Zdravkovo izrešetano telo i osumnjičenog Borislava koji im se mirno predao.

ŽIVELI OD NADNICE

U SELU navode da su Borislav i Zdravko zajedno živeli u istoj kući. Nijedan nije bio oženjen i nemaju dece. Živeli su uglavnom od nadnice, čuvajući ovce i slično. Iza njih su ostali brat i sestra koji godinama žive u Srbiji.

- Osumnjičeni je policajcima predao automatsku pušku iz koje je zločin najverovatnije počinjen - kaže izvor blizak istrazi.

Prema nezvaničnim informacijama, motiv zločina su višemesečne nesuglasice i razmirice među braćom. Oni su se i ranije često svađali i njihove razmirice kulminirale su u prošli ponedeljak. Navodno su bili i pod dejstvom alkohola, što je verovatno doprinelo zločinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega