IZREŠETAO BRATA SA 20 METAKA: Stravičan zločin ispred kuće Uzelčevih u Srednjem Buševiću kod Krupe na Uni

O. MATAVULj

28. 04. 2021. u 06:08

BORISLAV Uzelac (46) iz Srednjeg Buševića kod Krupe na Uni uhapšen je zbog sumnje da je ubio svog brata Zdravka Uzelca (56), koga je izrešetao rafalom iz automatske puške.

ИЗРЕШЕТАО  БРАТА СА  20 МЕТАКА: Стравичан злочин испред куће Узелчевих у Средњем Бушевићу код Крупе на Уни

Foto O. Matavulj

Stravični zločin odigrao se u ponedeljak oko 17.45 ispred njihove kuće u Srednjem Buševiću. Borislav je nakon verbalnog sukoba u brata ispalio rafal od preko 20 metaka.

Ispucao je gotovo celi okvir iz puške, pogodivši Zdravka po celom telu, a onda je telefonom pozvao policiju i saopštio im da je ubio brata. Na teren je upućena patrola policije koja je zatekla Zdravkovo izrešetano telo i osumnjičenog Borislava koji im se mirno predao.

- Osumnjičeni je lišen slobode i sproveden na dalju kriminalističku obradu.

ZLOČIN Istraga u toku, Foto Arhiva

 

Službenicima je predao automatsku pušku iz koje je najverovatnije zločin počinjen - kaže izvor blizak istrazi.

VEŠTAČENjE TRAGOVA

U POLICIJI navode da se tačne okolnosti i detalji zločina detaljno istražuju. Po nalogu tužilaštva telo ubijenog Zdravka prevezeno je na obdukciju. Osim puške na mestu zločina otkriveno je više čaura, ispucanih zrna metaka, kao i drugi tragovi koji će biti upućeni na veštačenje. Saslušavaju se i svedoci koji žive u blizini, a među njima su stric i strina aktera ovog krvavog zločina.

Zvezdana Alendarević, portparol PU Prijedor, saopštila je da je zločin u 17.45 prijavljen PS Krupa na Uni.

- Prijavljeno je da je u mestu Srednji Bušević izvršeno krivično delo ubistva. Na licu mesta izvršen je uviđaj, kojim je rukovodio dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru, i utvrđeno je da je B. U. izvršio ubistvo na štetu Z. U. ispalivši više hitaca iz automatske puške - rekla je Alendarević.

Prema nezvaničnim informacijama, motiv zločina su višemesečne nesuglasice među braćom. Oni su odranije bili u svađi i sukobljavali su se oko banalnih stvari. To je kulminiralo u ponedeljak, a svemu je navodno doprineo i alkohol.

U selu saznajemo da su braća Borislav i Zdravko Uzelac samotnjaci. Živeli su zajedno u istoj kući. Nijedan nije bio oženjen i nemaju dece.

- Živeli su uglavnom od poljoprivrede. Borislav je, trbuhom za kruhom, često znao odlaziti da radi van Krupe na Uni. Obično se radilo o nadničarskim poslovima, zbog čega je često odsustvovao iz kuće. Po povratku se često sukobljavao s bratom i te njihove razmirice su tinjale, sve dok u ponedeljak nisu kulminirale - kaže dobro upućeni izvor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)