POJAČANE KONTROLE UOČI PRAZNIKA: Inspektori apeluju na građane da ne stvaraju gužve

R.S.

26. 04. 2021. u 13:17

REPUBLIČKI inspektori u Srpskoj su protekle sedmice obavili 670 inspekcijskih kontrola, a u 32 slučaja subjekti su zatečeni u prekršaju, te su im izrečene kazne u iznosu od 53.000 KM. U jednom slučaju izrečena je mera zabrane rada.

ПОЈАЧАНЕ КОНТРОЛЕ УОЧИ ПРАЗНИКА: Инспектори апелују на грађане да не стварају гужве

Foto: R. S.

Iz Inspektorata Republike Srpske je istaknuto da će u danima predstojećih vaskršnjih i prvomajskog praznika, nastaviti sa pojačanim kontrolama.

- Pozivamo i građane da u toku praznične kupovine na ličnom primeru pokažu odgovornost u ponašanju, te da blagovremeno obave sve planirane obaveze kako bi se izbeglo stvaranje većih gužvi, a svim građanima omogućilo da pod istim uslovima zadovolje svoje potrošačke potrebe, kao i trgovcima da nesmetano rade - navedeno je iz Inspektorata RS.

Istaknturo je da vaskršnji i prvomajski praznici tradicionalno predstavljaju vreme okupljanja i slavlja, međutim trenutna epidemiološka situacija i dalje iziskuje strpljenje, razumevanje i odgovornost.

- Korišćenjem maske, dezinfekcijom ruku, poštovanjem fizičke distance, ograničavanjem broja osoba koje istovremeno mogu boraviti u objektu, znatno smanjuje rizik, a građanima se omogućava nesmetana kupovina i korišćenje usluga - poručili su iz Inspektorata RS.

Do sada je u okviru provođenja epidemioloških mera u Republici Srpskoj izvršeno 58.299 inspekcijskih kontrola, u kojima su izrečene kazne od ukupno 1.518.200 KM, dok je za 75 objekata izrečena mera privremene zabrane rada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!