PROJEKTI ZA UNAPREĐENJE NASTAVE U ŠKOLI: Mladi o novim idejama na 12 sednici Skupštine omladinskog parlamenta Modriče

Vid Blagojević

23. 04. 2021. u 00:26

U MODRIČKOM srednjškolskom centru „Jovan Cvijić“ trinaest godina uspešno radi omladinski parlament koji se brine o realizaciji ideja i projekata vezanih za unapređenje vaspitno obrazovnog rada.

ПРОЈЕКТИ ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ НАСТАВЕ У ШКОЛИ: Млади о нoвим идејама нa 12 сeдници Скупштинe oмлaдинскoг пaрлaмeнтa Moдричe

Foto: V. Blagojević

Na 12 sednici Skupštine mladi parlamentarci su izabrali nove projekte čijom realizacijom će se poboljšati uslovi rada u nastavnim i vannastavnim aktivnostima u ovoj školi - zaključeno je na parlamentu.

Na parlamentu su razmotrena tri velika i dva mala projekta čija je ukupna vredonst oko 16 hiljada maraka. Parlament je većinom glasova dao prednost velikom projektu „Robot za programiranje“ Odabrnim projektom se predviđa osavremenjivanje nastave u školi, Dva mala projekta predviđaju organizacija kviza znanja i turnira u malom fudbalu i košarci. Za realizaciju odoobrenih projekata. Sredstva od oko 6.160 maraka obezbediće opština Modriča

-Naša škola će biti jedna od retkih u regiji koja će imati ovako nešto. Robot će biti koristan u procesu učenja učenika, jer ćemo moći praktično pokazati predmet koji radimno. Tim nama učenje postaje interesantije.– pojasnila je Milana Tomušilović koordinator projekta „Robot za programiranje“ u SŠC“Jovna Cvijić“.

U okviru sednice održan je i aktuelni čas gdje su mladi parlamentarci postavljali pitanja načelniku opštine Modriča. Najviše interesa iskazali su za gradnju amfiteatra u školi, stipendiranje talentovanih učenika a budćih studenata, izgradnju bazena, kupovinu CNC mašine za potrebe škole i unapređenju nastave u školi.

-Ovi projekti nas obavezuju da posebnu pažnju posvetimo budućenosti ovog grada a to su ovi mladi ljudi. Naša obaveza je da stvorimo uslove i ove ljude pridobijemo da ostanu na ovom prostoru i tu primene svoja stečena znanja.- rekao je Jovica Radulović načelnik opštine Modriča

Mladi parlamentarci iz Srednjoškolskog centra „Jovan Cvijić“ maksimalno odgovorno su se odnosili prema svakom pitanju pa bi mogli biti primer nekim parlamentima u kojima sede mnogo stariji i mnogo ne ozbiljniji parlamentarci

-Ponosna sam na rad našeg parlamenta jer smo do sada realizovali preko 50 projekata čime smo značajno unapredili vaspitno obrazovni proces, opremili naše kabinete ali i ulepšali našu školu. – rekla je na kraju sednice Adrijana Novaković učenica 4.razreda Gimnazije i predsjednica Omladinskog parlamenta u Modriči.

Opština Modriča je među manjim brojem opština u Srpskoj gdje se kroz omladinski parlament u srednjim školama, rešavaju pitanja unapređenja nastave. U prethodnih trinaest godina od osnivanja Omladinskog parlamenta, u ovoj školi je realizovana 50 projekata ukupne vrednosti oko 100 hiljada maraka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DAN ČISTE ENERGIJE: Obnovljiva energija je kamen temeljac za borbu protiv klimatskih promena