PRETUKAO STARCA, PA TELO BACIO U BUNAR: Potvrđena optužnica protiv Bogdana Vajukića zbog svirepog ubistva u Laktašima

O. M.

21. 04. 2021. u 15:43

OKRUŽNI sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Bogdana Vajukića (23) iz Koljana kod Laktaša zbog teškog ubistva komšije Gojka Veselića (76), čije je telo bacio u bunar.

ПРЕТУКАО СТАРЦА, ПА ТЕЛО БАЦИО У БУНАР: Потврђена оптужница против Богдана Вајукића због свирепог убиства у Лакташима

Foto: O. M.

Zločin se dogodio 24. januara ove godine u selu Koljani, a Veselić se tereti da ubistvo izvršio na svirep ili podmukao način.

U optužnici se navodi da je Vajukić u periodu od 18.30 do 19.30 časova ušao u kuću Veselića i nakon verbalnog sukoba starca ja fizički napao.

- Više puta udario ga je pesnicima po glavi i tijelu, te mu prignječio grudni koš usled čega je došlo do poremećaja disanja zbog obostranog višestrukog preloma rebara, te drugih povreda usled kojih je nastupila smrt oštećenog - navodi se u optužnici.

Foto: O. M.

 

Pojašnjava se da se Vajukić narednog dana vratio u kuću Veselića. Sa tela je skinuo donji veš nakon čega je telo bacio u bunar u dvorištu Veselićeve kuće.

Foto: O. M.

 

Podsetimo, Vajukić je najverovatnije pre ubistva pokušao da opljačka susednu kuću. Ukućani su doslovno strahovali za svoje živote jer je razbio staklo na ulaznim vratima, provukao ruku i iznutra pokušavao da ih otključa. Pobegao je nakon što je čuo ukućane kako telefonom zovu pomoć. Zbog pokušaja te provale Vajukić je isto veče uhapšen. Sutradan je pušten na slobodu i onda se vratio do Veselićeve kuće i telo bacio u bunar. Za zločin se saznalo tek 26. januara nakon što je Veselićeva kćerka, inače inspektorka MUP-a RS prijavila očev nestanak, uočivši tragove provale na njegovom imanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna