VAJUKIĆU ODREĐEN PRITVOR: Nakon što je pušten iz policije bacio telo ubijenog u bunar

O. MATAVULj

29. 01. 2021. u 16:14

OKRUŽNI sud u Banjaluci odredio je jednomesečni pritvor Bogdanu Vajukiću (23) iz Koljana kod Laktaša zbog sumnje da je ubio komšiju Gojka Veselića (76), čije je telo bacio u bunar.

ВАЈУКИЋУ ОДРЕЂЕН ПРИТВОР: Након што је пуштен из полиције бацио тело убијеног у бунар

Foto: O. M.

U sudu navode da je pritvor određen zbog bojazni da će boravkom na slobodi Vajukić ometati krivični postupak uticajem na svedoke, te zbog težine krivičnog dela i takozvanog uznemirenja javnosti.

Foto: O. M.

Vajukić se tereti da je 24. januara između 18.30 i 19.30 časova ubio Veselića u njegovoj kući. Veruje se da je starac pokušao da ga spreči u provali. Došlo je do svađe i Vajukić je nasrnuo na starca i nasmrt ga pretukao, udarajući ga šakama i nogama po glavi i grudima. Nakon ubistva Vajukić je pokušao da opljačka susednu kuću.

Foto: O. M.

Ukućani su doslovno strahovali za svoje živote jer je osumnjičeni razbio staklo na ulaznim vratima, provukao ruku i iznutra pokušavao da ih otključa. Pobegao je nakon što je čuo ukućane kako telefonom zovu pomoć. Zbog tog napada Vajukić je isto veče uhapšen.

Sutradan je pušten na slobodu, da bi ponovo otišao na Veselićevo imanje i, u nameri da prikrije ubistvo, telo zamotao u posteljinu i bacio u bunar pun vode. Za zločin se saznalo 26. januara nakon što je Veselićeva kćerka prijavila očev nestanak, uočivši tragove provale na imanju. Tokom potrage telo starca je pronađeno u bunaru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave