ŠAKIĆ NEGIRAO DA JE UBIO ĆULUMA: Likvidacija u Dragočaju dobija sudski epilog

O. M.

09. 04. 2021. u 15:30

SINIŠA Šakić (36) zvani Kinez u Okružnom sudu u Banjaluci negirao je krivicu po optužnici za teško ubistvo Slaviše Ćuluma (34), koji je izrešetan u sačekuši u Dragočaju kod Banjaluke.

ШАКИЋ НЕГИРАО ДА ЈЕ УБИО ЋУЛУМА: Ликвидација у Драгочају добија судски епилог

Foto: O. Matavulj

Republičko javno tužilaštvo RS Šakića tereti da je zajedno i po prethodnom dogovoru sa nepoznatom osobom nabavio motocikl, koji je koristio za "izviđanje" lica mesta gde su planirali ubistvo, kao i automatsko oružje i municiju kojim će izvršiti zločin.

- Šakić i NN osoba prilagodili su dve lokacije u Dragočaju, u pošumljenom pojasu pored lokalnog puta koji su koristili za svoje skrivanje i skrivanje motocikla, te za osmatranje i izvršenje krivičnog dela. Zatim su 15. maja prošle godine oko 11.15 časova u zaseoku Kočići u zasedi sačekali Ćuluma koji je vozilom naišao putem - navodi se u optužnici.

Foto: O. Matavulj

Pojašnjava se da su optuženi prema vozilu ispalili najmanje 22 hica iz dva automatska oružja, koja su Ćulumu nanela teške i po život opasne povrede, usled kojih je na mestu ostao mrtav. Počinioci su motociklom pobegli u nepoznatom pravcu.

Ćulum se vozio Golfom 6 makadamskim putem, nedaleko od svoje kuće. Ubice su snimljene nadzornim kamerama kako beže iz Dragočaja. Bili su obučeni u maskirnu odeću, dok su preko glava nosili motociklističke kacige.

Foto: O. Matavulj

Ćulum i Šakić su bili bliski i čak su zajedno hapšeni, a onda su ”zaratili” i u više navrata pucali jedan na drugog. Epilog tih sukoba bila je smrt Nedeljka Ćuluma, Slavišinog brata, koji je ubijen u aprilu 2010. godine. Ćulumova ekipa je tada pucala i ranila Jovana Jošila, koji je uzvratio paljbu i ubio Nedeljka. Nakon suđenja oslobođen je krivice jer je ubistvo počinio u "nužnoj odbrani". Ćulum je zbog pokušaja ubistva Jošila i pljačke banke ležao u fočanskom zatvoru iz kojeg je izašao mesec dana prije nego što je ubijen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)