ĆULUM IZREŠETAN SA 22 HICA: Potvrđena optužnica protiv Siniše Šakića

O.M.

24. 03. 2021. u 13:39

OKRUŽNI sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Siniše Šakića (36) zvanog Kinez kojom se tereti za teško ubistvo Slaviše Ćuluma (34), koji je ubijen u sačekuši u Dragočaju kod Banjaluke.

ЋУЛУМ ИЗРЕШЕТАН СА 22 ХИЦА: Потврђена оптужница против Синише Шакића

Foto: O.M.

Republičko javno tužilaštvo RS Šakića tereti da je zajedno i po prethodnom dogovoru sa nepoznatom osobom nabavio motocikl, koji je koristio za "izviđanje" lica mesta gde su planirali ubistvo, kao i automatsko oružje i municiju kojim će izvršiti zločin.

- Podesnim alatom i preduzetim radnjama Šakić i NN osoba prilagodili su dve lokacije u Dragočaju, u pošumljenom pojasu pored lokalnog puta koji su koristili za svoje skrivanje i skrivanje motocikla, te za osmatranje i izvršenje krivičnog dela. Zatim su 15. maja prošle godine oko 11.15 časova u zaseoku Kočići u zasedi sačekali Ćuluma koji je vozilom naišao putem - navodi se u optužnici.

Pojašnjava se da su optuženi prema vozilu ispalili najmanje 22 hica iz dva automatska oružja, koja su Ćulumu nanela teške i po život opasne povrede, usled kojih je na mestu ostao mrtav. Počinioci su motociklom pobegli u nepoznatom pravcu.

Ćulum se vozio Golfom 6 makadamskim putem, nedaleko od svoje kuće. Ubice su snimljene nadzornim kamerama kako beže iz Dragočaja. Bili su obučeni u maskirnu odeću, dok su preko glava nosili motociklističke kacige.

Ćulum i Šakić su bili bliski i čak su zajedno hapšeni, a onda su "zaratili" i u više navrata pucali jedan na drugog. Epilog tih sukoba bila je smrt Nedeljka Ćuluma, Slavišinog brata, koji je ubijen u aprilu 2010. godine. Ćulumova ekipa je tada pucala i ranila Jovana Jošila, koji je uzvratio paljbu i ubio Nedeljka. Nakon suđenja oslobođen je krivice jer je ubistvo počinio u "nužnoj odbrani". Ćulum je zbog pokušaja ubistva Jošila i pljačke banke ležao u fočanskom zatvoru iz kojeg je izašao mesec dana pre nego što je ubijen. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu