PROVALIO U KUĆU, PA JE ZAPALIO: Nepoznati počinilac izazvao požar kod Dervente, šteta najmanje 6.000 KM (FOTO)

N. ĐURIĆ

31. 03. 2021. u 16:37

POLICIJA nastoji da utvrdi čijom rukom je, u noći između utorka i srede, potpaljena i u vatrenu buktinju pretvorena kuća u izgradnji u derventskom naselju Trstenci.

ПРОВАЛИО У КУЋУ, ПА ЈЕ ЗАПАЛИО: Непознати починилац изазвао пожар код Дервенте, штета најмање 6.000 КМ (ФОТО)

Foto: TVJ Derventa

   Kako „Novosti“ od izvora upućenog u ovu paljevinu saznaju, vlasnica kuće B. N. policiji je prijavila da joj je naneta zasad utvrđena materijalna šteta od najmanje 6.000 maraka.

    Iz Policijske uprave Doboj su naveli da su iz Policijske stanice Derventa reagovali po prijavi da vatrogasci gase požar na stambenom objektu u Trstencima.

 -Utvrđeno je da je požar izbio na nedovršenom objektu porodične kuće u kojoj niko ne boravi. U požaru nije bilo povređenih-konstatovali su u policiji.

Uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske stanice Derventa zajedno sainspektorom za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara Policijske uprave Doboj.

Foto: TVJ Derventa

 

-Uviđajem je utvrđeno da je uzrok požara najverovatnije ljudski faktor. U toku je rad narasvetljavanju krivičnog dela „Paljevina-stoji u današnjem (sreda) saopštenju dobojske policijske uprave.

„Novosti“ saznaju da je vatra, koja je progutala sav inventar, odnosno stvari koje su se našle u kući, planula pod zaštitom mraka. Požar je, naime, prijavljen dvadesetak minuta posle ponoći, nakon što je počinilac najverovatnije provalio u kuću i izazvao požar koji se proširio po celoj unutrašnjosti.

-Policija traga za motivom i počiniocem dela za koje se dobojsko okružno tužilaštvo izjasnilo kao krivično delo paljevina-kazuje naš izvor.

Foto: TVJ Derventa

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)