SKINULI MU OMČU S VRATA: Policajci iz Broda i Dervente spasli dvadesetosmogodišnjaka iz Gradiške

N. ĐURIĆ

15. 03. 2021. u 16:25

PROFESIONALNOM i brzom reakcijom petorice policajaca policijskih stanica Brod i Derventa, u nedelju oko 19 časova, u brodskom mestu Novo Selo, sprečeno je samoubistvo dvadesetosmogodišnjaka iz Gradiške.

СКИНУЛИ МУ ОМЧУ С ВРАТА: Полицајци из Брода и Дервенте спасли двадесетосмогодишњака из Градишке

Foto PU Doboj

Kako "Novosti" saznaju, glavni junaci drame u spasavanju očajnika iz Gradiške, koji je prevalio više od 100 kilometara u brodsku opštinu gde je namakao sebi omču oko vrata, jesu policajci: Neven Puljanović, Marko Pejić i Edin Karić, iz PS Brod, Stefan Pijetlović i Dragan Kokanović iz derventske PS.

HRABAR Marko Pejić, Foto PU Doboj

ODVAŽAN Neven Puljanović, Foto PU Doboj

ODLUČAN Edin Karić, Foto PU Doboj

Klupko drame počelo je da se odmotava na osnovu informacije Policijske uprave Gradiška da se "jedno lice iz Gradiške nalazi na području opštine Brod i da ima nameru da izvrši samoubistvo".

- Policijski službenici PS Brod i Derventa su u Novom Selu, locirali putnički automobil ispred jednog napuštenog pomoćnog objekta, i ulaskom u zgradu ugledali su jedno lice na visini od oko pet metara sa omčom oko vrata. Nakon 40-minutnog intenzivnog razgovora i opreznog postupanja u pokušaju smirivanja lica, policijski službenici su uspeli da se popnu na tavan i oslobode mladića omče oko vrata, i nakon dužeg razgovora bezbedno ga spuste u prizemlje - saopšteno je juče iz PU Doboj.

U SPASAVANjU ISKORISTILI CIGARETU

"NOVOSTI" saznaju da je u četrdesetominutnoj drami očajni mladić u više navrata skidao omču, ali da bi je odmah namicao čim bi mu se približili policajci. Stalno je ponavljao da će se ubiti i žalio se na finansije. Policajci su uspeli da ga izbave kada su mu doturili zatraženu cigaretu.

Mladiću je ukazana lekarska pomoć u derventskoj Hitne pomoći odakle je prevezen u dobojsku bolnicu.

Kako nezvanično saznajemo, potraga za očajnikom iz Gradiške je otpočela kada se telefonom javio užoj rodbini da će se "uskoro ubiti", što je bio dovoljan alarm za odvažne i profesionalne policajce.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!