MINISTAR ŠERANIĆ PRIMIO VAKCINU: Počela imunizacija medicinskih radnika u Domu zdravlja Banjaluka

S. M.

10. 03. 2021. u 14:50

U BANjALUCI je dana započela vakcinacija medicinskih radnika Doma zdravlja Banjaluka.

МИНИСТАР ШЕРАНИЋ ПРИМИО ВАКЦИНУ: Почела имунизација медицинских радника у Дому здравља Бањалука

Foto: Novosti

Vakcinisano je 60 osoba a oko 600 se prijavilo za vakcinaciju. Pored medicinskih radnikau Banjaluci je vakcinisano i 20 roditelja dece iz Republike Srpske koja se zbog teških, retkih ili malignih oboljenja leče u inostranstvu uz podršku Fonda solidarnosti za dijagnostiku i lečenje oboljenja, stanja i povreda djce u inostranstvu.

Zajedno sa roditeljima u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske vakcinisan je i ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić.

Šeranić je rekao novinarima da je plan da ove sedmice bude završena vakcinacija zdravstvenih radnika u zdravstvenim ustanovama, a od iduće sedmice da budu vakcinisani stariji od 65 godina u domovima za starija lica.

-Nadamo se kontinuitetu isporuke vakcine i na osnovu toga ćemo dugoročno moći da planiramo ovaj celi proces, istakao je Šeranić, izrazivši očekivanje da će početi da stižu i vakcine posredstvom "Kovaks" mehanizma.

Foto: Novosti

 

Direktor Fonda solidarnosti za dijagnostiku i lečenje oboljenja, stanja i povreda dece u inostranstvu Jasminka Vučković rekla je novinarima da je danas vakcinisano 20 roditelja ili 10 porodica, što je od ogromnog značaja za njih i njihovu decu. Vučkovićeva očekuje da će u narednom krugu biti vakcinisani i svi ostali roditelji koji imaju bolesnu decu koja su se lečila posredstvom Fonda solidarnosti.


Ona je izrazila zahvalnost Institutu za javno zdravstvo RS i resornom ministru za podršku radu Fonda, te što su prepoznali značaj da prioritetu vakcinaciji imaju roditelji dece koja treba da se eče i idu na kontrolu u inostranstvo.

Rajka Radovanović iz Dervente, jedan od danas vakcinisanih roditelja dece, zahvalila je resornom ministarstvu, Institutu i Fondu solidarnosti što su ih prepoznali kao prioritetne grupe za vakcinaciju u RS. - U velikom smo stresu kada naša deca treba da krenu na lečenje u inostranstvo i mislim da će ova vakcinacija umnogome olakšati naše kretanje preko granice, rekla je Radovanovićeva novinarima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024