TRAŽILI NOVAC ZA ZAPOŠLJAVANJE? U akciji "Napon" uhapšen jedan od direktora "Elektroprenosa BiH"

O. M.

21. 02. 2021. u 13:16

VINKO Đuragić (65), izvršni direktor za kadrovske poslove preduzeća "Elektroprenosa BiH", te Željko Rokvić (49) i Dalibor Simić (40) uhapšeni su u akciji "Napon" zbog zloupotrebe službenog položaja u vezi sa zapošljavanjem u "Elektroprenosu a.d. Banjaluka".

ТРАЖИЛИ НОВАЦ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ? У акцији Напон ухапшен један од директора Електропреноса БиХ

Foto: O. M.

U MUP RS navode da su sve trojica uhapšeni po nalogu Republičkog javnog tužilaštva RS zbog sumnje da su počinili krivična dela trgovina uticajem.

 - U akciji su uhapšeni V. Đ. i Ž. R. iz Banjaluke, te D. S. iz Doboja koji su nakon kriminalističke obrade predati u nadležnost tužilaštva - rekla je portparol MUP-a RS Mirna Miljanović.

Kako saznajemo trojka se tereti da su nakon raspisivanja javnog konkursa za zapošljavanje više radnika u "Elektroprenosu BiH", kontakirali učesnike konkursa kako bi, koristeći svoj službeni položaj, posredovali u njihovom zapošljavanju.

 - Osumnjičeni su postigli međusobni dogovor o tome u cilju sticanja protivpravne imovinske koriste. Jedan od njih je pozivao više lica i s njima dogovarao da će ih zaposliti uz određenu novčanu nadoknadu - kaže izvor blizak istrazi.

On pojašnjava da su istražioci MUP-a RS pratili aktivnosti osumnjičenih i njihovi "prljavi poslovi" su u startu presečeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere