KANDIDAT za naslednika Valentina Incka na mestu visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini (OHR), iskusni nemački političar Kristijan Šmit, trebalo bi na leto da stigne u specijalnu misiju na Balkan: da pitanje jačanja BiH, a samim tim i slabljenja RS, stavi u vrh međunarodne agende. I da se pobrine da glavnu reč u svemu tome vodi - Berlin.

Komentari (2)

Bungi

06.02.2021. 21:53

Za svaku odluku visokog predstavnika mora da glasa privremeno vijeće PIK-a u BiH, koje čine:Rusija, Amerika,V. Britanija, Njemačka i Turska.Na sve pokušaje nametanja, otimanja nadležnosti od Srpske, Rusija je odgovorila vetom.Sadašnjem visokom predstavniku Valentinu Incku nije ostalo ništa drugo nego da piskara prijeteća pisma.Stari vuk bez zube ne ujeda, siromašak je zaboravio da ovo nije 1914.

Mapko

11.02.2021. 01:40

"високи представник може да доноси амандмане на уставе РС и Федерације БиХ, да доноси законе, смењује изабране функционере и државне службенике и забрањује им учешће на изборима, одузима грађанска права и лична документа без права на жалбу.." Ovo imamo jedino u totalitarne drzave. Zamislite da jedan covek, koji nije izabran preko izbore, sto znaci gradjani ga nisu birali, moze vam oduzeti gradjanska prava, pa nema degutantnije od toga. A kako kaze nasa gradjanska opozicija, to su Evropske vrednosti slobode, majko moja, pa u Evropi imate takodje komesari koji nametnu svoju volju poslanicima evropskog parlamenta a ti ljudi nisu izabrani, nego kao ranije u CCCP u politbiro postavljeni na te funkcije, bez ikakve legitimnosti.