SAHRANJEN ALEKSANDAR FULURIJA: Na večni počinak ispraćen poslanik Narodne skupštine Republike Srpske

Novosti onlajn

03. 02. 2021. u 21:55

POSLANIK u Narodnoj skupštini Republike Srpske Aleksandar Fulurija, koji je preminuo od posledica virusa korona, sahranjen je danas na groblju Kosovo polje u Višegradu.

САХРАЊЕН АЛЕКСАНДАР ФУЛУРИЈА: На вечни починак испраћен посланик Народне скупштине Републике Српске

Foto: Printskrin

Opelo u Hramu Svetog cara Lazara u Andrićgradu služilo je sveštenstvo Crkvene opštine Višegrad, prenosi Srpskainfo.

Na komemoraciji, održanoj ispred crkve u Andrićgradu, oproštajni govor je održao ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević koji je istakao da je Fulurija bio odmeren, strpljiv i izuzetan čovek u svakom pogledu.

On je poručio da je Fulurija iza sebe ostavio mnogo toga kroz profesionalni angažman, sportsko delovanje, političko delovanje i što je najvažnije, ostvario se kao porodičan čovek.

U ime građana Višegrada obratio se Slavko Topalović koji je rekao da Aleksandar potiče iz porodice u kojoj je naučio da bude pošten, vredan, da služi drugima, da poštuje porodicu i sve ljude bez obzira iz koje sredine potiču.

– Mnogi će se začuditi kakve je sve ljude Aco prihvatao i primao za prijatelje. Sa retkim darom da od poznanika pravi prijatelje i poštovaoce, da svoju lekarsku etiku ne vrši samo u ordinaciji nego svuda gde je boravio. On je bio čovek koji je nastojao da bude dobar u svemu što radi, jer samo ako bude dobar i služi svim ljudima, on će ispuniti svoj životni zadatak i cilj. Uspeo je da uradi ono ka čemu je uvek težio. Kažu da je pravi čovek onaj koji u životu sagradi kuću, osnuje porodicu, školuje decu i bude pošten među ljudima, sačuva obraz sebi, svojim precima i potomcima. Aco je to sve učinio – naglasio je Topalović.

Branko Fulurija, sin preminulog poslanika, rekao je u obraćanju prisutnima da je njegov tata bio dobar otac, suprug, sin, brat i deda, dobar lekar i političar, ali pre svega veliki čovek.

– Veličina jednog čoveka se ogleda u broju drugih života koje je on dotakao i promenio nabolje. Otišao je prerano, ali će nastaviti da živi kroz živote svih nas koji ćemo mu biti večno zahvalni – dodao je Branko.

On je naglasio da im je otac u amanet ostavio težak zadatak da pokušaju da dostignu ljudske veličine do kojih je on dosegao.

Osim porodice, sahrani su prisustvovali Fulurijine kolege, načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, predstavnici političkog, kulturnog i javnog života iz Republike Srpske, te građani Višegrada.

Narodni poslanik NDP-a Aleksandar Fulurija preminuo je u nedelju, 31. januara, u 59. godini od posledica virusa korona na Univerzitetskom kliničkom centru u Banjaluci.

Fulurija je rođen 22. septembra 1962. godine u Foči. Osnovnu školu završio je u Vitkovićima, Gimnaziju u Goraždu, Medicinski fakultet započeo u Sarajevu, a diplomirao na Univerzitetu u Novom Sadu.

Radio je u domovima zdravlja Novo Goražde i Višegrad, gde je obavljao dužnost direktora.

Izabran je za odbornika u Skupštini opštine Višegrad u dva mandata. Od 2010. do 2014. godine bio je delegat u Veću naroda Republike Srpske, a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske izabran je 2018. godine.

Na funkciju predsednika Košarkaškog saveza BiH imenovan je u aprilu 2016. godine.

Mitropolija Dabrobosanska dodelila mu je Gramatu zahvalnosti 2014. godine za nesebičan materijalni doprinos i odanost svetoj veri pravoslavnoj.

Iza njega su ostali roditelji, supruga, dva sina, ćerka i unuk.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)