INCKO UPUTIO ULTIMATUM SRPSKOJ: Poslao je skandalozno pismo, za njega su svi Srbi zločinci

S. M.

03. 02. 2021. u 14:27

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko uputio je pismo predsedniku Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljku Čubriloviću i šefovima Klubova poslanika u NSRS u kojem se još jednom okomio na srpski narod i praktično optužuje srpski narod da nosi kolektivnu odgovornost za ratne zločine počinjene tokom proteklog rata u BiH, potvrđeno je "Novostima" iz više izvora u NSRS.

ИНЦКО УПУТИО УЛТИМАТУМ СРПСКОЈ: Послао је скандалозно писмо, за њега су сви Срби злочинци

Foto: Novosti/OHR

Incko u pismu ultimativno daje rok prvom čoveku Narodne skupštine RS  da "do kraja aprila ove godine oduzme povelje s odlikovanjima dodeljene, kako navodi u pismu, "osuđenim ratnim zločincima Radovanu Karadžiću, Biljani Plavšić i Momčilu Krajišniku čiji su postupci tokom oružanog sukoba šokirali svet i uzrokovali nezamislive ljudske patnje“.

- Tim činom bi se ispravilo poniženje koje je počinjeno prema žrtvama ratnih zločina, njihovim porodicama i svim građanima BiH, ali i uklonila kolektivna odgovornost sa srpskog naroda, a uklanjanjem kolektivne krivnje i eliminisanjem bremena prošlosti, celokupan narod bi se rasteretio i mnogo lakše kretao prema plemenitim ciljevima budućnosti, uključujući i pristupanje EU - navodi se između ostalog u pismu.

Foto: Novosti

 

Foto: Novosti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (10)