LEKAR POLNO UZNEMIRAVAO NEPOKRETNOG PACIJENTA? Potvrđena optužnica protiv doktora iz Banjaluke

O.M.

25. 01. 2021. u 10:24

ЛЕКАР ПОЛНО УЗНЕМИРАВАО НЕПОКРЕТНОГ ПАЦИЈЕНТА? Потврђена оптужница против доктора из Бањалуке

Foto: D. Pozderović

OSNOVNI sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv nekadašnjeg načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno lečnje UKC Republike Srpske dr Darka Golića zbog polnog uznemiravanja pacijenta, potvrđeno je u OJT Banjaluka.

Prema optužnici Golić je zlostavljao 36-godišnjeg muškarca, oca dvoje dece, koji nakon saobraćajne nesreće ležao u UKC RS i određeno vreme bio u komi iz koje se probudio. Prema nezvaničnim informacijama DNK optuženog Golića pronađen je na pacijentu, njegovoj posteljini, naočarama, te na pelanama za odrasle.

Zlostavljanje se odigralo 19. januara prošle godine u periodu od 19 do 22 časa, a medicinsko osoblje je zateklo Golića kako ljubi pacijenta u predelu lica.

Prema dokumentima iz istrage Golić se tereti da je pacijenta napastvovao u tzv. Šok sobi. Pacijent je pre toga danima bio u komi, a nakon što se probudio nije mogao da se brani jer je bio vezan za krevet, što je uobičajena procedura kako bi se sprečilo samopovređivanje.

Tokom istrage svedoci su opisali da je pacijent u prisustvu Golića bio vidno uznemiren i preplašen, te da mu je tokom njegovog boravka u sobi puls skakao i do 150. Sam pacijent je policijskim inspektorima potvrdio da ga je napastvovao dr Golić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)