ROMANIJU "BOJE" FOTO-APARATOM: "Planinsku princezu" posećuju mnogi putnici namernici, planinari, slikari...

R. MILOVIĆ

28. 12. 2020. u 08:51

PLATO Romanije, "Sibirsku stepu", ispresecanu magistralnim putevima, istočno ka Drini, zapadno ka Miljacki i severno ka Han Pijesku, posećuju mnogi putnici namernici, planinari, ekolozi, slikari, a najredovniji su Momir Tomić, ratni vojni invalid, i Svjetlana Rajić, samostalni stručni saradnik za odnose sa javnošću u kabinetu načelnika Sokoca.

РОМАНИЈУ БОЈЕ ФОТО-АПАРАТОМ: Планинску принцезу посећују многи путници намерници, планинари, сликари...

Foto S. Rajić

- Za mene je Romanija "planinska princeza" i svaki trenutak slobodnog vremena provodim u šetnji njenim proplancima, šumama, kanjonima, pa na svom blogu "Dama iz romana" promovišem lepote Romanije - kaže Svjetlana Rajić, rođena 1987. u Sarajevu, koja je srednju školu završila u Sokocu, a Filozofski fakultet na Palama.

Svjetlana je član Planinarskog društva "Glasinac", dobar poznavalac pečuraka i revnostan sakupljač šumskih plodova.

- Srećemo se, tu i tamo, Svjetlana i ja, ja sam najčešće na motociklu, dok ona pešači. Glavni rekvizit nam je foto-aparat. Zajedničko nam je i traganje za sunčevim zrakom, senkom, uživanje u prirodnim lepotama, ovde još neotkrivenim, tajanstvenim, koje oplemenjuju dušu, mame, na "dlanu" nude užitak. Nažalost, malo je onih, koji poput mene i Svjetlane zalaze u "srce" Romanije - kaže Tomić, aktivista u sokolačkom KUD-u, a poznat i omiljen među bajkerima.

KOLORITI IZ PRIRODE

REKA se upoznaje plivanjem, a planina hodanjem. Svjetlana i Momir manje idu utabanim stazama, a više tamo gde puta nema i foto-aparatom ostavljaju trag. Kolorite godišnjih doba "love" foto-objektivom i nemilice nude zaljubljenicima u prirodu, pa i uz pomoć "Novosti".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)