NARODNA SKUPŠTINA RS: Po hitnom postupku usvojen budžet

S.M.

17. 12. 2020. u 22:43

NARODNA skupština Republike Srpske usvojila je večeras po hitnom postupku budžet Republike Srpske za narednu godinu u iznosu od 3,795 milijardi KM.

НАРОДНА СКУПШТИНА РС: По хитном поступку усвојен буџет

Foto: D. Pozderović

 

Budžet za narednu godinu biće usmeren za saniranje negativnih posledica pandemije virusa korona, očuvanje privredne aktivnosti i radnih mesta, te podrške zdravstvenom sektoru. Na posebnoj sednici usvojen je po hitnom postupku Program ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2021-2023. godina u kome se ističe da se može očekivati oporavak privrednog rasta po stopama 2,6, te 3,2 i tri odsto respektivno, kao rezultat oporavka domaće tražnje, postepenog oporavka izvozne tražnje i pozitivnog efekta investicija.

U periodu 2021-2023. godina biće nastavljena inicijativa i reformski procesi koji su započeti u prethodnom vremenu.

Usvojen je po hitnom postupku Zakon o izvršenju budžeta Republike Srpske za narednu godinu.

Poslanici su usvojili po hitnom postupku izmene i dopune Zakona o igrama na sreću, s ciljem usklađivanja sa odlukom Ustavnog suda Republike Srpske.

Narodna skupština Srpska usvojila je po hitnom postupku dopune Zakona o zaduživanju, dugu i garancijama čiji je cilj jednostavnije finansiranje, finansijsko rasterećenje, te poboljšanje likvidnosti i solventnosti javnih preduzeća.

Usvojene su i odluke o iznosu garancija koje može izdati Republika Srpska, o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske, te o kratkoročnom zaduživanju Srpske emisijom trezorskih zapisa za 2021. godinu.

Nakon glasanja poslanika, predsednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović okončao je posebnu sednicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRPSKA HEROINA KOJOJ SU UBILI DECU ZA NOVOSTI: Dobila sam dodatnu snagu kad sam videla da naš toliki narod kaže NE rezoluciji o genocidu