KRVAVA JE ULETELA U DOM ZDRAVLJA: Detalji drame u Prnjavoru, ženu od pomahnitalog supruga i uboda nožem spasao inspektor - džudista (FOTO)

Ninko ĐURIĆ

17. 12. 2020. u 22:26

ČETRDESETOSMOGODIŠNjA D.G. izbodena je u predelu vrata danas posle podne, u jednom ugostiteljskom objektu u Prnjavoru.

КРВАВА ЈЕ УЛЕТЕЛА У ДОМ ЗДРАВЉА: Детаљи драме у Прњавору, жену од помахниталог супруга и убода ножем спасао инспектор - џудиста (ФОТО)

Foto: N- Đurić

 Žena je, posle ukazane pomoći u ovdašnjem Domu zdravlja, zadržana na lečenju u Univerzitetsko kliničkom centru RS u Banjaluci. Nož je sevnuo u ruci njenog supruga S.G. (50), koji je ubrzo uhapšen.

Krv je pala, ali, kako saznaju „Novosti“, život žene spašen je zahvaljujući pukoj sreći. Za obližnjim stolom sedeo je penzionisani kriminialistički inspektor, džudista, nosilac crnog pojasa 6. dan. On se uhvatio u koštac sa pobesnelim napadačem koji je držao nož, i savladao ga uz pomoć jednog sugrađanina koji se latio i stolice.

Ništa nije slutilo nesvakidašnjoj krvavoj drami, pogotovo ne, kako kazuje naš izvor, gotovo tihom razgovoru dvoje supružnika iz prnjavorskog sela Paramije. Iznenada, S.K. je skočio, isukao nož i besomučno počeo da ubada ženu.

Krv je šikljala na sve strane, a očevici su stekli utisak da razjareni suprug bukvalno ima nameru da zakolje suprugu.

UBODI U VRAT

KAKO „Novosti“ saznaju u Službi hitne pomoći prnjavorskog Doma zdravlja, D. G. je imala ogromnu sreću, merenu milimetrima, kod uboda oštrice noža.

- Pacijentkinja je u Hitnu pomoć, oko 15,40, dospela u svesnom stanju. Imala je dva uboda noža u donjem delu vrata, s leđa. Nakon ukazane hitne pomoći, saniteskim kolima je prebačena u UKC RS u Banjaluku, gde je zadržana na lečenju - precizirano nam je u Službi hitne pomoći.

- Dva stola dalje sedeli su Žika, bivši komandir Policijske stanice u Prnjavoru i Nedo B. Zahvaljujući veštom džudo zahvatu, odnosno polugi, uspeo je da ga savlada i neutrališe već krvavi nož iz ruke napadača. Razjareni čovek je međutim bio pun snage, pa ga je Nedo B. „za svaki slučaj“, udario više puta stolicom. Tako onesposobljeni napadač je zadržan na podu do dolaska policije koja mu je ubrzo stavila lisice na ruke - kaže izvor „Novosti“.

Foto: N- Đurić

Put kojim je žena bežala od nasilnika

Dok je u ugostiteljskom objektu trajala borba za nož i da se savlada napadač S. G, njegova ranjena supruga D. G. se dala u beg. Nakon pretrčanih više stotina metara, utrčala je u Službu hitne pomoći prnjavorskog Doma zdravlja, gde joj je ukazana prva pomoć.

Policijski uviđaj je u toku kao i ostale istražne radnje.

Foto: N- Đurić

Ranjena žena utržala je u hitnu pomoć

(NE)POZNAT MOTIV

PREMA kazivanju očevidaca u ugostiteljskom objektu, dvoje supružnika je sasvim prikladno, bez povišenog tona, razgovaralo. Ništa nije nagoveštavalo ne samo da će doći do krvave drame, nego ni do eventualne svađe. Otuda je ostala nepoznanica koji je motiv imao suprug da nožem nasrne na svoju suprugu i to na javnom mestu. U prvi plan među glasinama, koje su se ubrzo pojavile, je i ona da je, navodno, reč o „bračnom brodolomu“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)