KOSIDBA U SRED DECEMBRA: Božo iz Prebidola na njivi zahvaljujući vedrom „nebu“

R.Milović

16. 12. 2020. u 21:43

BOŽO Lazović iz Prebidola kod Rudog, zahvaljujući vedrom „nebu“ i dobrom raspoloženju, odabrao je 15. decembar za kosidbu livade, udaljene stotinjak metara od kuće.

КОСИДБА У СРЕД ДЕЦЕМБРА: Божо из Пребидола на њиви захваљујући ведром „небу“

Foto: R.M.

Kosac u sred decembra, ne sreće se često u Evropi, a teško i na drugim kontinentima.

Na primedbu i podsećanje na narodnu izreku da se o „Svetog Makivije“(14.avgusta)- kose odlažu na čivije, Božo se ne da zbuniti.

-Ja se držim pravila da ne idem utabanim putem. Ovde su livade košene od sredine juna do sredine avgusta, po žegi, ubitačnom znojenju, žeđi do iznemoglosti. Nisam od tih „igrača“. Volim da krenem svojim putem i ostavim trag.Trava je sada sočnija i bolja od one pokošene letos i strpane u stogove sena. Stoka je jede k`o salatu, a ako sam malo i zakasnio, držim se one da nije sramota pasti, sramota je ne dići se - kaže za „Novosti“ Božo Lazović.

Svaki komentar se ovde svodi na one četiri „čarobne“ reči - znati, smeti, hteti i- ćutati!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći