"PAJPER" JE UDARIO U DRVO I PAO: Nastavljena istraga o udesu aviona na Kozari, otkriveno zbog čega su stradali Beograđanin i Rumunka

O. M.

14. 12. 2020. u 22:23

PILOT Irina P. (31) iz Rumunije i operater Igor Ivanović (34) iz Beograda, koji su prošle sedmice poginuli u sportskom avionu na Kozari, stradali su od višestrukih povreda zadobijenih usled pada letelice.

ПАЈПЕР ЈЕ УДАРИО У ДРВО И ПАО: Настављена истрага о удесу авиона на Козари, откривено због чега су страдали Београђанин и Румунка

Foto MUP RS

To je utvrđeno obdukcijom u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske. Izvor blizak istrazi kaže da su oba tela bila potpuno ugljenisana, jer se nakon pada aviona zapalio.

- Iako im lica nisu bila prepoznatljiva, identifikacija je urađena na osnovu više parametara - kaže izvor blizak istrazi.

On dodaje da preliminirani rezultati istrage ukazuju da se avion srušio posle udara u stablo.

- Sve ukazuju da su prilikom niskog leta zakačili grane. Avion se nakon toga srušio i zapalio, a udar je bio silovit, jer se letelica doslovno raspala - kaže naš sagovornik.

Tragedija se dogodila u četvrtak kada su avioni beogradske firme "STS Avijacija" obavljali vakcinaciju lisica i kojota iz vazduha u BiH. "Pajper" u kojem su bili Irina i Igor nestao je sa radara u 13.10 na području Omarske kod Prijedora. Nakon 24 časovne potrage, olupina aviona je pronađena na lokaciji Crna lokva u Turjaku kod Gradiške.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)