STAO DA POMOGNE, PA DOBIO BATINE Osuđivani ubica iz Gradiške pretukao mladića

O. MATAVULj

22. 10. 2020. u 15:00

SEMIR Burić (50), osuđivani ubica iz Gradiške, uhapšen je zbog sumnje da je pretukao i ukrao službeni kombi N. S. (19) iz Doboja, koji je mu je pokušao pomoći nakon što je Burić "pasatom" sleteo s puta!

СТАО ДА ПОМОГНЕ, ПА ДОБИО БАТИНЕ Осуђивани убица из Градишке претукао младића

Foto: O.M.

U PU Gradiška navode da se sve odigralo juče oko 14.30 časova neposredno nakon što je Burić u mestu Orahova kod Gradiške "pasatom" sleteo s puta. Videvši čoveka u nevolji N. S. se zaustavio da mu pomogne. Međutim, umesto zahvalnosti je dobio batine zbog kojih mu je ukazana lekarska pomoć.

- Nakon saobraćajne nezgode vozaču S. B. je prišao oštećeni, kako bi mu pomogao, ali je on fizički nasrnuo na njega. Više puta je udario mladića po glavi i telu. Kada se mladić povukao S. B. je seo u njegov službeni kombi, u kome su bila i dva mobilna telefona, i pobegao - rekla je portparol PU Gradiška Slobodanka Subotić.

Nedugo zatim Burić se ukradenim kombijem vratio na mesto nezgode. Pokušao je kombije da iz kanala izvuče svoja kola, ali nije uspeo. U tom trenutku je uočio dolazak policijske patrole pa je peške pobegeo, ostavivši oba vozila na putu.

- Izvršen je uviđaj, a osumnjičeni S. B. je oko 20.30 časova pronađen i uhapšen. Tom prilikom kog njega je utvrđeno prisustvu alkohola u organizmu - rekla je Subotić, navodeći da mu se na teret stavlja da je počinio krivična dela teška krađa i nanošenje telesnih povreda.

Kako saznaju "Novosti" Buriću je alkotestom izmerena koncentracija od 0,55 g/kg alkohola u organizmu.Veruje se da je u vreme napada koncentracija bila znatno veća budući da je alkotest urađen šest sati nakon kritičnog događaja.

Inače, Semir Burić je poznat kao višestruki prestpunik. Okružni sud u Banjaluci 2009. godine ga je osudio na sedam godina zatvora zbog ubistva komšije Lazara Grbića 12. februara 2001. godine.

Burić je tada kroz prozor ušao u Grbićevu kuću i automatskom puškom ga udario u glavu dok je spavao. Grbić je zadobio frakturu lobanje i preminuo je u bolnici devet dana kasnije. Motiv zločina bili su loši komšijski odnosi, jer je Grbić optuživao Burića za krađu suvog mesa. Posle zločina ubica je pobeo u inostranstvo i godinama je bio nedostupan pravosuđu. Na osnovu poternice uhapšen je uAustriji, u vozu na relaciji Beč - Ljubljana. Kaznu je odležao i pušten je na slobodu.  U septembru 2018. i sam je teško ranjen u kafani u Lamincima kod Gradiške kada ga je prijatelj, s kojim je pio, nožem ubo u grudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili