KORONA UŠLA U OKRUŽNI SUD: U banjalučkim sudnicama juče ujutru odložena čak tri suđenja zbog zaraze kovidom 19

O. M.

20. 10. 2020. u 09:41

U OKRUŽNOM sudu u Banjaluci jutros su odložena tri suđenja radi izostanka nekog od učesnika postupaka zbog povišene telesne temperature ili sumnje na zarazu virusom korona.

КОРОНА УШЛА У ОКРУЖНИ СУД: У бањалучким судницама јуче ујутру одложена чак три суђења због заразе ковидом 19

Foto D. Pozderović

Glavni pretres suspendovanim policijskim inspektorima Nenadu Grujiću i Jeleni Florjan, optuženima za primanje 20.000 KM mita, odloženo jer se zbog povišene telesne temperature u sudnici nije pojavio advokat Željko Višić, branilac prvooptuženog.

- Advokat Višić me obavestio da ima temperaturu. Budući da postoji potencijalna opasnost od zaraze virusom korona, izostanak smatram opravdanim, ali očekujem da mi se dostavi potvrda lekara - rekao je sudija Branimir Jukić.

ODLOŽEN I PRETRES

IZ istih razloga, odnosno zbog sumnje na zarazu virusom korona, na posao juče u Okružni sud nije došla ni sudska saradnica u predmetu protiv Marinka Dobraša, optuženog za tešku krađu, pa je sudija Pane Gavrić takođe bio primoran da odloži pretres.

Novo ročište zakazano je za 3. novembar, ali niko sa sigurnošću ne može reći da li će biti održano. Inače, ovo je treći put zaredom da se ovo suđenje odlaže (dva puta zbog temperature), iako se svedoci redovno odazivaju pozivu.

Foto D. Pozderović

- Uslovi za rad nisu normalni! Korona je već ušla u ovaj sud. Nekoliko radnika suda se razbolelo i nisu došli na posao. Bolesno je i nekoliko advokata, ali i nekoliko članova sudskih veća - istakao je Jukić.

I u drugim sudnicama je situacija bila ista. Suđenje notaru Milomiru Proroku iz Rudog, optuženom za lažno prijavljivanje krivičnog dela, odloženo je zbog odsustva sudije Blagoja Dragosavljevića zbog sumnje na koronu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna