OTAC JE VIDEO SVOJE KRVLJU OBLIVENO DETE: Očevici otkrili jezive detalje pogibije devojčice kod Prnjavora (FOTO)

Ninko ĐURIĆ

11. 10. 2020. u 16:07

IMALA je Vanja R. samo trinaest godina kada je u subotu uveče, oko 21,30, iznenada u centru Prnjavora, za volanom „golfa 4“ „pokosio“ Nisvet M. (25), iz Maravice kod Prnjavora.

ОТАЦ ЈЕ ВИДЕО СВОЈЕ КРВЉУ ОБЛИВЕНО ДЕТЕ: Очевици открили језиве детаље погибије девојчице код Прњавора (ФОТО)

Foto: N. Đurić

Bila je puna života, omiljena drugarica „Vanjica“, igrala odbojku. Bila je i oprezna i prešla pešački prelaz na raskrsnici Ulica Novaka Pivaševića i Laze Lazarevića, kod Gradske tržnice u centru grada. Verovala je i da je sigurna, pošto se ne samo od pešačkog, nego i trotoara udaljila više metara uz tržnicu.

Tu je, nakon uobičajnenog druženja sa drugaricama, sačekala tatu i ne sluteći da će joj za koji trenutak život ugasiti automobil koji se, kako su reporteru „Novosti“ ispričali očevici, „sjurio i doletio ulicom poput rakete!“.

- Najpre se čula škripa kočnica i strahovit udarac. Potom smo videli beživotno telo devojčice pod automobilom. Ubrzo se pojavio i njen otac koji je doživeo šok videvši svoje nepomično i krvlju obliveno dete. Prizor je bio srceparajući i užasan-ispričali su reporteru „Novosti“ očevici.

Foto: N. Đurić

Mesto nesreće

Vatrogasci i ostali prisutni su najpre ispod automobila izvukli devojčicu, koja nije davala znake života. Sa ovog sveta je otišla u trenucima, kad se automobil nakon više metara zaustavio tek udarivši u prodajni objekat tržnice.

- Vatrogasci su potom iz slupanog „golfa“ izvukli vozača, dok se suvozač S.S. (39), iz Babanovaca, udaljio sa mesta tragedije i raspitivao gde može da opere ruke - saznali smo na licu mesta.

Iz Univerzitetsko kliničkog centra RS u Banjaluci danas je saopšteno da su pacijenti N.M.(25) i S.S. (39) koji su povređeni u saobračajnoj nesreći u Prnjavoru, „opservirani, zbrinuti i uz terapijske preporuke otpušteni“.

Mujkić se lekarima požalio na, navodnu, glavobolju, a u kakvom stanju je bio govore i svedoci tragedije, koje je pitao „gde se nalazi i šta se dogodilo“. Istražioci na čelu sa dežurnim tužiocem OJT Banjaluka, između ostalog, treba da utvrde da li je Nisvet za volanom, eventualno, bio pod uticajem alkohola i opijata, sa kojim ga, inače, u vezu dovode ogorčeni Prnjavorčani.

Detaljnije u štampanom izdanju "Večernjih novosti".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)