CRN DAN U PRNJAVORU! Muškarac poginuo u saobraćajci, radniku mašina samlela ruku (FOTO)

N. ĐURIĆ

09. 10. 2020. u 21:35

JUTROŠNjOM pogibijom 61-godišnjeg Jelenka Jokića, u naselju Lišnja na magistralnom putu Prnjavor-Klašnice, nastavljena je serija crnih petaka i vikenda na prnjavorskim putevima.

ЦРН ДАН У ПРЊАВОРУ! Мушкарац погинуо у саобраћајци, раднику машина самлела руку (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Gotovo u isto vreme nedaleko od te, u drugoj nesreći teško je povređen ovdašnji meštatin pri radu na mašini za branje kukuruza.

Jokić, inače vozač u prnjavorskom Građevinskom preduzeću „Gradip“, nastradao je jutros u 7.45, za volanom „kedija“.

Foto: Privatna arhiva

Iz banjalučkog javnog tužilaštva su saopštili da je dežurni tužilac Biljana Marković naredila da se „utvrde sve okolnosti saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Jelenko Jokić“.

TEŠKO POVREĐEN BERAČ KUKURUZA

Samo nekoliko stotina metara dalje i u gotovo isto vreme, na njivi u Lišnjoj, teško je povređen meštanin berući kukuruze kada mu je ruku „uhvatio“ berač kukuruza. Nezvanično saznajemo da je prava sreća u nesreći da su prisutni nekako uspeli da ga odvoje od mašine u pogonu. Usled zadobijenih teških povreda šake i prstiju on je zbrinut na Univerzitetsko kliničkom centru RS u Banjaluci.

- Markovićeva je naredila da se uradi i obdukcija nastradalog u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske. U saobraćajnoj nesreći učestvovali su Jokić, koji je upravljao teretnim vozilom „folsvagen kedi“ i Milovan Marić (68) iz Lišnje, koji je upravljao putničkim vozilom „fijat stilo“-saopštili su iz tužilaštva.

Kako „Novosti“ nezvanično saznaju, Jokića je smrt pokosila vozeći u kediju hranu za „Gradipove“ radnike na terenu. Još se utvrđuju okolnosti kako je došlo sudara „kedija“ i „fijata“, nakon čega je Jokić sa slupanim vozilom sletio s puta i poginuo.

- Nije pomogao ni brzi dolazak Hitne pomoći. U pomoć su pozvani i prnjavorski vatrogasci kojima je jedino preostalo da izvuku nastradalog. Smrt je bila trenutna-kazuje naš izvor upućen u ovu nesreću.

Foto: Privatna arhiva

Šokirani gubitkom, kako kažu, izuzetnog čoveka i požrtvovanog radnog kolege, u „Gradipu“ dodaju da Jokić sa posebnim ponosom isticao da uživa u društvu sa četvoro svojih unučadi što je objavljivao i na društvenim mrežama. Iza njega su još ostali supruga, dva odrasla sina i ostala mnogobrojna rodbina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)