CVIJANOVIĆ APELOVALA: Glasači u Srebrenici da se okupe oko Mladena Grujičića

S.M.

01. 10. 2020. u 18:26

PREDSEDNIK Republike Srpske Željka Cvijanović apelovala je na glasače da se na predstojećim lokalnim izborima u Srebrenici okupe oko zajedničkog kandidata srpskih stranaka za načelnika opštine Mladena Grujičića.

ЦВИЈАНОВИЋ АПЕЛОВАЛА: Гласачи у Сребреници да се окупе око Младена Грујичића

Foto: D.Pozderović

Cvijanovićeva je novinarima u Banjaluci rekla da bi to bilo dobro i da nema potrebe za "ubačenim kandidatima", čija je namra da odvuku srpsko glasačko telo, naprave pometnju i olakšaju bošnjačkom kandidatu da prođe. Ona je istakla da "ubačeni" kandidati nemaju nikakve šanse za pobedu na izborima u Srebrenici, već da su tu da umanje šanse Grujičiću u vezi s čijom kandidaturom postoji konsenzus najvažnijih srpskih političkih subjekata.

-Grujičić je dobro radio svoj posao. Lokalna vlast je pokazala otvorenost prema potrebama svih u Srebrenici i tamo je uradila mnogo u prethodnom periodu. Raduje me da tamo nisu narušeni osnovni principi suživota, znajući da to područje ima težak istorijat, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je u vezi sa izborima u Srebrenici rekla da očekuje da se sa dnevnog reda skine bilo kakva manipulacija, jer je primijetno da u toj opštini ljudi prijavljuju boravište da bi mogli samo manipulativno da glasaju, iako nemaju nameru da tamo žive i dele sudbinu sa tamošnjim narodom.

-Osuđujem manipulacije bez obzira da li su to lažna prijavljivanja za svrhu glasanja, kao i ubacivanje određenih kandidata, navela je Cvijanovićeva.

Ona je ocenila da glasači u Srebrenici mogu da vide benefite od lokalne vlasti i njene saradnje sa ostalim nivoima vlasti, prvenstveno Republikom Srpskom, ali i sa nivoom BiH. 

Lokalni izbori u BiH zakazani su za 15. novembar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024