ŽELjKA CVIJANOVIĆ: Srpska ne može primati migrante

S. M.

09. 09. 2020. u 14:00

ЖЕЉКА ЦВИЈАНОВИЋ: Српска не може примати мигранте

Foto D.Pozderović

PREDSEDNIK Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Banjaluci da Republika Srpska ne može primati migrante jer nema uslove za njihov smeštaj, te ukazala da, kada je reč o tom pitanju, postoje bezbednosni, zdravstveni, društveni i socijalni problemi.

-Imam puno poverenje u našu policiju i Ministarstvo unutrašnjih poslova, jer znaju šta rade u situaciji koja se odnosi na migrante. Naravno, olakšana je stvar time što su Republika Srpska i njene institucije jasno zauzele čvrst stav o migrantima i to na vrijeme prije nekoliko godina - rekla je Cvijanovićeva. 

Ona je podsetila da je, kada je bila predsednik Vlade Srpske, definisano da Republika Srpska ne može primati migrante i da se mora boriti protiv ove pojave pravnim i dozvoljenim sredstvima, kao i da pokuša uticati na organe BiH da rade svoj posao i rešavaju pitanja readmisije i jačanja Granične službe BiH. 

- Tu se naša policija stavila na raspolaganje znajući koliko je važno da granica bude zaštićena. Razumemo da imamo problem i zato očekujemo od EU da štiti svoje granice, ne samo na prelasku u Hrvatsku, nego da migranti ne uđu u Srbiju i Srpsku. Očekujemo i da institucije BiH rade svoj posao na povratku migranata u njihove zemlje - rekla je Cvijanovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)