POZIV PREMIJERA VIŠKOVIĆA GRAĐANIMA: Prijavite one koji prave žurke!

Tanjug

17. 08. 2020. u 13:55

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković naložio je Inspektoratu Srpske i ministarstvima lokalne uprave i samouprave i unutrašnjih poslova da odmah reaguju ukoliko dobiju informacije o žurkama koje se organizuju na imanjima, a građane je pozvao da prijave ako primete da su organizovana takva okupljanja mimo preporučenih mera.

ПОЗИВ ПРЕМИЈЕРА ВИШКОВИЋА ГРАЂАНИМА: Пријавите оне који праве журке!

Radovan Višković / Foto D. Pozderović

Višković je u izjavi za Srnu rekao i da je razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Draganom Lukačem, koji će, kako je kazao, poslati depešu svim policijskim upravama da rade na suzbijanju takvih desavanja.

Premijer kaže da je od zdravstvenih radnika dobio informaciju da su žurke novi klasteri zaraze u Republici Srpskoj, što dodatno opterećuje zdravstveni sistem.

Saglasan je da poslednji podaci o porastu broja zarazenih nisu zadovoljavajuli smatra da nisu ni toliko losi, jer je situacija pod kontrolom.

"Imamo podatke o neodgovornim pojedincima koji su znali da imaju simptome, ali su to prei, dolazili na posao, isli do trgovine i to njihovo neodgovorno kretanje ugrozilo je druge koji su bili odgovorni", rekao je Viskoviekao je i da republicke institucije cine sve da bi jesen docekali sto je moguse spremni.

On smatra da og pojave sezonskog gripa situacija biti mnogo teza, ali je napomenuo da se vada i Stab za vanredne situacije pripremaju za takvu situaciju ukoliko do nje dode.

Naveo je i da je RS "stala u red" za dobijanje ruske vakcine i dodao da je još 20 zemalja pokazao interesovanje za tu vakcinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024