CRNI REKORD U PRNJAVORU: Loša epidemiološka situacija

N. Đurić

31. 07. 2020. u 13:18

PRNjAVOR- Na području opštine Prnjavor, U protekla 24 časa registrovano je, rekordnih, 13 novih slučajeva zaraze virusom korona, saopšteno je danas iz Opštinskog štaba za vanredne situacije.

ЦРНИ РЕКОРД У ПРЊАВОРУ: Лоша епидемиолошка ситуација

Foto: Opština Prnjavor

- Devet novozaraženih lica je srednje životne dobi, šest muškaraca i tri žene. Tri lica su mlađe životne dobi, dva muškog i jedno ženskog pola, dok je jedno lice starije životne dobi, muškog pola. Većina novozaraženih nalazila se u kućnoj izolaciji, dok su četiri lica hospitalizovana - naveli su iz Opštinskog štaba.

Ovo je, inače, do sada najveći broj registrovanih novozaraženih u jednom danu na prnjavorskoj opštini, u odnosu na nedavno osam, deset, pa 12 zaraženih.

Kako „Novosti“ nezvanično saznaju, većina danas novozaraženih, kao i prethodnih dana, potiče sa žarišta zaraze više privatnih okupljanja u Prnjavoru. Među zaraženim je i više članova nekoliko porodica.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno se nalaze 153 osobe.

Od početka pandemije, na području prnjavorske opštine registrovana su 123 lica zaražena virusom korona, dok je 41 lice oporavljeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći