ZAPLENJENO ORUŽJE, NAPADAČ NA LEČENJU: Epilog višesatne talačke krize i velike drame u selu Turjak kod Gradiške

O. MATAVULj

18. 07. 2020. u 08:35

DEJAN B. (34), iz Turjaka, koji je uhapšen nakon što je bombom gađao rođaka Željka Samardžiju i potom se zaključao u kuću sa majkom M. B., hospitalizovan je na Klinici za psihijatriju UKC RS.

ЗАПЛЕЊЕНО ОРУЖЈЕ, НАПАДАЧ НА ЛЕЧЕЊУ: Епилог вишесатне талачке кризе и велике драме у селу Турјак код Градишке

Pripadnici SAJ na terenu / Foto D. Pozderović

Tu će, kako saznajemo, do daljeg ostati na lečenju. U PU Gradiška navode da se njemu na teret stavlja da je počinio krivična dela pokušaj ubistva, i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja, jer je u pretresu njegove kuće pronađen eksploziv, lovačka puška, trombloni i municija.

- Prilikom pretresa, prikriveno u potkrovlju kuće, policijski službenici su pronašli i oduzeli oružje i određenu količinu vojne municije i minsko-eksplozivnih sredstava. Predmeti su oduzeti i deponovani u Okružni sud u Banjaluci i Civilnu zaštitu u Gradišci do okončanja postupka - rekla je portparol PU Gradiška Slobodanka Subotić.

Ona kaže da će protiv Dejana B., u redovnoj proceduri, biti podneta prijava za počinjena krivična dela OJT u Banjaluci.

Podsetimo, Dejan je uhapšen u akciji Specijalne antiterorističke jedinice MUP RS nakon što je izazvao veliku dramu u selu Turjak, kod Gradiške, kada se, bez ikakvog povoda, sukobio sa rođakom Željkom Samardžijom. Rođaka je prvo verbalno napao, a potom ga ručnom bombom pogodio u lice. Srećom iz bombe nije izvukao osigurač, tako da nije došlo do eksplozije i potencijalno katastrofalnih posledica.

Da bi ga sprečili u aktivaciji bombe, s njim se borilo više komšija koji su na kraju uspeli da mu bombu izbiju iz ruke i bezbedno je uklone. Dejan se potom zaključao u kuću sa svojom majkom M. B. i odbijao je svaki kontakt s policijom.

Kuću su ubrzo opkolile jake policijske snage PU Gradiška i Žandarmerije, ali je Dejan celu noć s njima odbijao kontakt, ne želeći ni da odgovara na telefonske pozive policijskih pregovarača. Niko nije znao šta se u kući dešava, i da li je eventualno naudio i majci pa je na noge podignuta i Specijalna antiteroristička jedinica MUP RS. Nakon 19 sati čekanja specijalci su upali u kuću i uhapsili ga, a akciju je uživo pratio i ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač. Dejan prilikom hapšenja nije pružao otpor i akcija je okončana mirno, bez ikakvih posledica.

MAJKA PROŠLA BEZ POVREDA

PRILIKOM hapšenja Dejan B. na sebi nije imao nikakve povrede, kao ni njegova majka M. B. koja je sanitetskim vozilom Hitne pomoći prevezena u bolnicu. Kako saznajemo majka je hospitalizovana na Odeljenju neuropsihijatrije JZU "Bolnica Gradiška", gde je i ranije lečena jer se radi o psihijatrijskom bolesniku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)