PRIHVAĆENA KAUCIJA POLA MILIONA KM: Sud BiH usvojio predlog odbrane osumnjičenog Jovana Jošila

S. MIŠLjENOVIĆ

28. 03. 2024. u 06:00

JOVANU Jošilu iz Banjaluke, koji je pod istragom Tužilaštva BiH za organizovani kriminal u predmetima "Storidž" i "Transporter", pušten je na slobodu.

ПРИХВАЋЕНА КАУЦИЈА ПОЛА МИЛИОНА КМ: Суд БиХ усвојио предлог одбране осумњиченог Јована Јошила

Jovan Jošilo, Foto Nezavisne

 Jošilu su određene mere zabrane, a prihvaćen je i predlog odbrane o ponuđenom jemstvu od 489.000 KM.

- Sud BiH je 26. marta doneo rešenje kojim je usvojen predlog odbrane osumnjičenog Jovana Jošila, i kao mera za obezbeđenje prisustva osumnjičenog prihvaćeno ponuđeno jamstvo u iznosu od 489.000 KM, koje se ogleda u upisu hipoteke nad nekretninama - saopštio je Sud BiH.

Dodaju da mera za obezbeđenje prisustva osumnjičenog može trajati do pravosnažnog okončanja krivičnog postupka ili do donošenja drugačije odluke Suda.

- Nakon isteka pritvora Sud je prema osumnjičenom odredio zabranu napuštanja boravišta i zabranu putovanja. Mere zabrane, po ovom rešenju, mogu da traju dok za istim postoji potreba ili do drugačije odluke Suda. Kontrola opravdanosti trajanja mera vršiće se svaka dva meseca - navode u Sudu BiH.

Dodaju da je Jošilo osumnjičen da je počinio krivično delo organizovani kriminal u vezi sa neovlašćenim prometom droge. Jošilo je u aprilu 2022. uz pomoć jataka izbegao hapšenje u Banjaluci. Sutradan je priveden u Zeničko-dobojskom kantonu, ali je policajcima na uvid dao lažni dokument Slovenije i ubrzo je pušten na slobodu.

Ubistvo

JOŠILOVO ime se našlo i u izveštaju o otkrivanju više izvršilaca uključenih u planiranje, pripremanje i izvršenje ubistva Slaviše Ćuluma koji je MUP Srpske, na osnovu prepiski iz skaj-aplikacije, dostavio Republičkom javnom tužilaštvu Republike Srpske.

U međuvremenu je pobegao iz BiH i u julu je uhapšen u Hrvatskoj, takođe s lažnim dokumentima. U Hrvatskoj je iza rešetaka bio do 29. novembra prošle godine kada je izručen u BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!