BURNA SEDNICA SKUPŠTINE GRADA TREBINJA: Izbori i investicije?

D. Curać

22. 02. 2024. u 07:18

ŽUČNA rasprava vođena je na poslednjoj sednici Skupštine grada Trebinja, a posebno prilikom razmatranja godišnjeg plana rada gradonačelnika Mirka Ćurića i Gradske uprave, koji je usvojila skupštinska većina. Kako je naveo Ćurić, zadatak Gradske uprave je da definiše rešenja za ključna pitanja u svim oblastima života i rada u Trebinju, na temelju Strategije razvoja grada od 2018. do 2027.

БУРНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА ТРЕБИЊА:  Избори и инвестиције?

D. Curać

Dragica Marinković, urednik

- Osnovni cilj u ovoj godini je efikasno pružanje usluga građanima i pravnim licima, kroz pojednostavljene i efikasne procedure - istakao je Ćurić.

Prema njegovim rečima, Grad Trebinje sa Razvojnom agencijom Tredea i Kancelarijom za lokalni ekonomski razvoj, za 2024. aplicirao je na najveći broj međunarodnih projekata do sada.

- Aplicirali smo na ukupno njih 11, a ako se svi podrže, ukupna vrednost finansijske podrške za Grad Trebinje je 6,6 miliona KM. Projekti se tiču održivog turizma, saradnje sa Crnom Gorom i Hrvatskom, a učešće grada na tim projektima je minimalno - dodao je Ćurić.

Ćurić je naveo i važnost izgradnje nove Bolnice, koju finansira Vlada RS, kao i apliciranje Grada za nagradu "Evropski grad sporta za 2025", izgradnju Kongresnog centra i sportske dvorane u gradu.

Nedostaje stručni kadar

SAŠA Borjan, odbornik Narodnog fronta, ocenio je kao pozitivnim izgradnju nove bolnice. Ipak, smatra da taj projekat nije definisao najvažanije, a to je kadar.

- Brine me kako će biti organizovan sistem zdravstvene zaštite u novoj bolnici, imamo li stručne ljude - istakao je Borjan.

Na drugoj strani, odbornici opozicije smatraju da je godišnji plan Gradske uprave usmeren u predizborne svrhe, pošto se u oktobru održavaju lokalni izbori. Kako su naveli, nisu protiv razvoja, ali jesu protiv kreditnog zaduženja.

- Treba da se gradi, međutim, zar je potrebno da se zadužujemo sa dva kredita po pet miliona KM - pita se Duško Ninković iz Liste "Za pravdu i red".

D. Curać

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)