UHAPŠENA TRI SLUŽBENIKA PU RS ZBOG MITA: Policija češlja Poresku

S. M.

26. 10. 2023. u 06:00

INSPEKTORI Uprave za teški i organizovani kriminal MUP Republike Srpske uhapsili su tri službenika Poreske uprave RS u Banjaluci.

УХАПШЕНА ТРИ СЛУЖБЕНИКА ПУ РС ЗБОГ МИТА:  Полиција чешља Пореску

Foto: R.S.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su službenici Miloš J., Uroš Z. i Dejan Z. Oni su navodno uhapšeni zbog sumnje da su primili mito.

Goran Maričić, direktor Poreske uprave RS, izjavio je u vezi sa hapšenjem trojice službenika Područnog centra Banjaluka Poreske uprave Republike Srpske zbog sumnje da su počinili krivična dela, podržava aktivnosti policije i tužilaštva na suzbijanju korupcije i kriminala.

- Poreska uprava Srpske u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova (MUP) RS, po nalogu Tužilaštva, dostavlja potrebne podatke i informacije, a u vezi s radom trojice službenika Poreske uprave, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična dela. Po dobijanju kompletnih i zvaničnih informacija o ovom predmetu od istražnih organa, u skladu sa zakonom odlučićemo i o pokretanju disciplinskog postupka protiv ta tri službenika - poručio je Maričić.

Prema njegovim rečima, jedan od strateških ciljeva u radu Poreske uprave RS, pored borbe protiv sive ekonomije je i suzbijanje korupcije i kriminala.

Prijave

GORAN Maričić kaže da Poreska uprava RS i ovom prilikom poziva građane da prijave svaki oblik koruptivnog ponašanja službenika Poreske uprave RS, a na šta će, kako ističe, veoma efikasno i brzo reagovati.

- Veoma smo odlučni da iz svojih redova odstranimo sve one koji su skloni činjenju krivičnih dela, tako da ove aktivnosti upravo idu u prilog tome - poručio je Maričić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024