BEZBEDNOSTI IZAZOVI I REGIONU I SVETU: Održan sastanak ministara Nešić i Gašića

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

10. 10. 2023. u 07:44

MINISTAR bezbednosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić boravi u službenoj poseti Beogradu i juče se sastao sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srbije Bratislavom Gašićem.

БЕЗБЕДНОСТИ ИЗАЗОВИ И РЕГИОНУ И СВЕТУ: Одржан састанак министара Нешић и Гашића

foto V Mitrić

Kako je rečeno "Novostima" u tom resoru Saveta ministara BiH, razgovarano je o aktuelnim bezbednosnim izazovima u regionu i svetu, kao i zajedničkom odgovoru na ove pretnje. Ministar Nešić je istakao da samo zajednički, oslonjeni jedni na druge, mogu se mudro

prevazići svi ovi izazovi. Vlastima Srbije se zahvalio što u kompleksnim bezbednosnim vremenima u Evropi imaju jasan i izbalansiran stav kada je u pitanju BiH.

Specijalne i paralelne veze Republike Srbije i Republike Srpske u najboljem su interesu ne samo srpskog naroda već i svih naroda koji žive u ove dve države, poručio je Nešić.

- Srbija je jaka i stabilna država koja sprečava politike koje bi Balkan ponovo mogle da gurnu putem nestabilnosti i sukoba. Dozvolite mi da čestitam na tome kako se nosite sa poslednjim bezbednosnim i političkim izazovima vezanim za Kosovo i Metohiju. Srbija se sa ovim nosi odgovorno i savesno, svesna da je bolje hiljadu dana razgovarati nego jedan dan ratovati. Bosna i Hercegovina poštuje teritorijalni integritet Republike Srbije i zahvalna je Srbiji koja ruža punu podršku teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine - kazao je Nešić.

Ministar Gašić je istakao da Republika Srbija poštuje teritorijalni integritet Bosne i

Hercegovine u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom i da ostaje posvećena daljem
unapređenju saradnje u cilju očuvanja regionalne bezbednosti. Gašić je dodao da je zajednička borba protiv prekograničnog kriminala i suzbijanje iregularnih migracija od ključnog značaja za obe države, imajući u vidu da, kao kao tranzitne zemlje, trpe pritisak masovnih migracija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)