U BIJELJINI U AKCIJI MUP RS „KOKTEL“ UHAPŠENE TRI OSOBE: Podmetali bombe i paljevine

S. MIŠLjENOVIĆ

08. 09. 2023. u 20:54

TRI osobe uhapšene su u Bijeljini u policijskoj akciji kodnog naziva "Koktel" zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa trgovinom droge, paljevinama i podmetanjem bombe u dvorištu kuće jednog Bijeljinca.

У  БИЈЕЉИНИ У АКЦИЈИ МУП РС „КОКТЕЛ“  УХАПШЕНЕ ТРИ ОСОБЕ: Подметали бомбе и паљевине

Foto Glas Srpske

Akciju su sproveli istražioci Uprave kriminalističke policije MUP RS, a prema nezvaničnim informacijama uhapšeni su Radan Dotlić, Željko Simić i Dalibor Simić koji se dovode u vezu sa kriminalnom grupom Zlatana Ćuka iz Bijeljine, osumnjičenog za trgovinu narkoticima, koji se duže vreme nalazi u bekstvu.

- Osumnjičeni se dovode u vezu sa podmetanjem bombe u dvorište kuće jednog Bijeljinca. Nešto kasnije na kuću iste osobe su bacani molotovljevi kokteli. U akciji je privedeno i ispitano više osoba, a tri će biti predate u nadležnost tužilaštva, dok se jedna osoba nalazi u bekstvu, rekao je dobro upućeni izvor.

Iz MUP RS je saopšteno da je akcija "Koktel" usmerena na rasvetljavanje krivičnih dela izazivanje opšte opasnosti, paljevina i nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, na području Bijeljine.

- Slobode su lišene tri osobe R. D., Ž. S. i D. S. koji se sumnjiče da su navedena krivična dela izvršili u periodu od 25. februara do 5. marta 2021. godine na štetu jednog lica iz Bijeljine - saopštio je MUP RS.

Odranije poznati policiji

INAČE, Radan Dotlić i Dalibor Simić ranije su privođeni u akciji "Kristal" koja je sprovedena u maju 2020. godine u vikendici u Suvom polju kod Bijeljine kada su uhapšeni Tijana Ajfon i više osoba, te zaplenjeni droga, oružje, panciri...

Dodaju da su tokom akcije pretreseni objekti koje su osumnjičeni koristili. Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni će biti sprovedeni u nadležnost tužilaštva.

Akcija je realizovana pomoću podataka dobijenih dekripcijom aplikacije "Skaj".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave